Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Μαχητικό όχι στην πολιτική Καραμανλή-Γιαννάκου

Με αφορμή την τοποθέτηση της Μ. Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

Η τοποθέτηση της πρωτεργάτριας της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία, η υπουργός του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου της αξιολόγησης και των εταιρειών, η υπουργός του «αποφασίζομε και διατάσουμε» που στάθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στη μεγαλειώδη απεργία των δασκάλων το 2006, η υπουργός της προσπάθειας αντιδραστικής αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αποτελεί την κυνικότερη ομολογία ότι η Ν. Δ. και μετά τις εκλογές θα επιμείνει στην ίδια αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη – νεοσυντηρητική πολιτική σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Μια πολιτική που βρήκε την απάντηση της στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία των 6 εβδομάδων των δασκάλων, στις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, στο πανεκπαιδευτικό κίνημα.

Ταυτόχρονα τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από τη συμπολιτευόμενη – αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ των δήθεν «μη κερδοσκοπικών» - ιδιωτικών ΑΕΙ, της αναγνώρισης των «αγοραίων» κολεγίων, της αναθεώρησης του άρθρου 16, της καταδίκης των μαχητικών αποφασιστικών απεργιών και των νεολαϊστικών αγώνων.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α , στο ψηφοδέλτιο της οποίας βρίσκονται νεολαίοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητών, αλλά και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι των αγώνων, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία όχι μόνο δεν έχουν τίποτε θετικό να περιμένουν από αυτούς, παρά μόνο τη σκληρότερη εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η αποφασιστική καταδίκη και στην κάλπη τον Ιούνη αλλά κυρίως στους μαχητικούς, ενωτικούς αγώνες της επόμενης περιόδου, είναι η μόνη ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου