Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ακροδεξιό μπλογκ στοχοποιεί τον υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Γρόλλιο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη στοχοποίηση εξαιτίας των πολιτικών του θέσεων του υποψηφίου της Γιώργου Γρόλλιου, αναπληρωτή καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, από το μπλογκ «skeftomasteellhnika» (!), το οποίο όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας αναφέρεται στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.

Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/05/blog-post_61.html ο συντάκτης δημοσιεύει προσωπικά στοιχεία του Γ. Γρόλλιου (τηλέφωνο, e-mail, στοιχεία για το γραφείο του στο ΑΠΘ), τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» λόγω της συμμετοχής του στην «ακροαριστερή» ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ζητά παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Σπηλιωτόπουλου, καθώς θεωρεί ασυμβίστη την πολιτική του τοποθέτηση με τη θέση του πανεπιστημιακού.

Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι στο πολιτικό περιβάλλον του ΛΑΟΣ εκτρέφονται ακροδεξιές και φασιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εμφανίζονται στο συγκέκριμενο μπλογκ. Είναι προφανές ότι παρά τα παχιά λόγια περί δημοκρατίας, στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη έχουν μείνει στην εποχή του εμφυλίου πολέμου και της δεξιάς του χωροφύλακα, στο διαχωρισμό σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα». Προφανώς δεν αντέχουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων και πολίτες β' κατηγορίας.

Είναι επίσης σαφές ότι η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να οξύνει την καταστολή και να επιτεθεί στους μετανάστες ―κάτι που ευννοείται από τις επιλογές της ΕΕ― δίνει έδαφος για να αναπτυχθούν οι φασίζουσες αντιλήψεις. Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η εκστρατεία μίσους από το συγκεκριμένο μπλογκ ενάντια στην αριστερά, στο μαζικό κίνημα, στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε ένα που τυχαίνει να έχει απόψεις που δεν είναι της αρεσκείας των κύκλων του ΛΑΟΣ. Σε αυτό το κλίμα εντάσσονται επίσης οι φασιστικού τύπου επιθέσεις σε μετανάστες (π.χ. Αγ. Παντελεήμονας στην Αθήνα), αλλά και οι επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία σε περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Γρόλλιος ποτέ δεν έκρυψε τις πεποιθήσεις και πάντα δρούσε στο φως της ημέρας σε ό,τι αφορά την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Στο πανεπιστήμιο δε βρέθηκε παρά για το πλούσιο έργο του και τη δουλειά στην εκπαίδευση σαν μάχιμος δάσκαλος στα δημοτικά σχολεία και σαν ερευνητής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρότεινε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο με το ίδιο κριτήριο που απευθύνθηκε και τους υπόλοιπους υποψήφιους ευρωβουλευτές της: τη διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου από ανθρώπους των καθημερινών μικρών και μεγάλων αγώνων για μια καλύτερη ζωή, για να έρθουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες της πλειοψηφίας στο προσκήνιο, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του καπιταλισμού που η κρίση του απειλεί να μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω.

Οι μισαλλοδόξες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις βρίσκουν εύφορο έδαφος σε μια κοινωνία φοβισμένη και ανασφαλή, σε εργαζόμενους διαιρεμένους και εγκλωβισμένους στο ατομικό δρόμο αντιμετώπισης της καθημερινής κοινωνικής βαρβαρότητας του καπιταλισμού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει τον άλλο δρόμο, της μαζικής και συλλογικής διεκδίκησης του κοινωνικού πλούτου από αυτούς που τον παράγουν, της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Με αυτή τη λογική ο Γιώργος Γρόλλιος θα είναι στους ομιλητές στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει την Τρίτη 2 Ιούνη, στις 8μμ, στην Καμάρα. Θα μιλήσουν επίσης από το ψηφοδέλτιο ο Χαρίλαος Αρχοντής, αγροτοσυνδικαλιστής, ο Γιάννης Κούτρας, συνδικαλιστής γιατρός από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Παυλόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

Θεσσαλονίκη, 31 Μάη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου