Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αντιρατσιστική διάδηλωση της Πέμπτης 25/6



Ακριβώς την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το ακροδεξιό ΛΑΟΣ στο ρόλο του λαγού και έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική συναίνεση και του ΠΑΣΟΚ:, εξαπολύει ένα πραγματικό πογκρόμ, σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας και αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και ζωής. Επιχειρήσεις σκούπα, μαζικές απελάσεις, εγκλεισμός σε στρατόπεδα, βασανιστήρια και φυλακίσεις, καταδίωξη σε στεριά, στενά και θάλασσα. Για "επιβολή του Νόμου και της Τάξης" μιλάει η ΝΔ, για "Μηδενική ανοχή των λαθρομεταναστών", κάνει λόγο ξεδιάντροπα το ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο μαζί, στρώνουν το τραπέζι για το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.


ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στο πρόσωπο και στην τραγωδία των μεταναστών πρέπει να δούμε το πώς οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις και το κράτος που δουλεύουν για αυτούς, θέλουν όλους εμάς τους εργαζόμενους γενικά: Κακοπληρωμένους, ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς κυρίως το δικαίωμα του συλλογικού αγώνα για μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση. Τους χρησιμοποιούν τώρα και στο βαθμό που δεν γινόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά μαζί τους, ως πολιορκητικό κριό για το χτύπημα του μεροκάματου και των μισθών, γενικά των εργατικών δικαιωμάτων. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να βλέπουμε το διπλανό μας εργαζόμενο ως την αιτία των προβλημάτων, και όχι τον εργοδότη και τις αντεργατικές πολιτικές.
Ας μην τους κάνουμε την χάρη! Υπερασπίζουμε τους μετανάστες εργαζόμενους, διότι αυτό είναι το ταξικό μας συμφέρον! ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
> Μετανάστες γεννούν οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ, οι σφαγές σε Παλαιστίνη και Αφγανιστάν, η πείνα και οι περιβαλοντικές καταστροφές σε Αφρική και Ασία
> Μετανάστες γεννά η σιωπηλή τρομοκρατία της φτώχειας στην οποία έχουν καταδικάσει οι ηγεμονικές καπιταλιστικές δυνάμεις τον τρίτο κόσμο
> Μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργούν οι δικτατορίες που στηρίζουν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο
> Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνη για το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς άσυλο παραχωρείται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο.
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
> Kάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν τα απάνθρωπα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ
>Oι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί ανασφάλιστη εργασία μεταναστών και γενικά.
> Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και "παράνομους”, όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας
> Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.
> Άμεσα μέτρα βοήθειας στους μετανάστες του κέντρου της Αθήνας, στέγαση, σίτιση, υγιεινή για όλους, μακριά από κάθε λογική γκέτο και στρατοπέδου συγκέντρωσης. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και τους αξιοποιούν.
> Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους. Ελληνική ιθαγένεια - υπηκοότητα σε όσους μετανάστες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και μένουν εδώ, στους διαμένοντες για πολλά χρόνια κλπ. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου (καταρχήν στις δημοτικές εκλογές). Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία - εξαθλίωση - παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.
> Κατοχυρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας κλπ. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι ακροδεξιοί, η κυβέρνηση και το κράτος, μαζί με την ΕΕ, προτείνουν το θάνατο των μεταναστών. Είναι μια κάποια "λύση". Μας αηδιάζουν, μας εξοργίζουν! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά προτείνει να επιλέξουμε το δρόμο της αδελφικής αλληλεγγύης, του κοινού ταξικού αγώνα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στους λαθρο-εργοδότες, τους δουλεμπόρους, τις κυβερνήσεις. Ενάντια σε αυτούς που κάνουν τους πολέμους και σκορπίζουν την φτώχεια και τη δυστυχία.

1 σχόλιο: