Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Μαχητική συγκέντρωση στην Αθήνα

Τρίτη 2 Ιούνη, 8μμ στην Καμάρα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος συγκεντρώσεων, 6 μέρες πριν τις εκλογές. Από νωρίς η πλατεία Ομόνοιας γέμισε με νεανική ζωντάνια. Αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες της Αττικής έδωσαν το παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του μετώπου, δίνοντας τόνο αποφασιστικότητας και ελπίδας.

Λίγο μετά τις 8 στο βήμα ανέβηκε ο Θ. Διαβολάκης, ανένταχτος αγωνιστής, υποψήφιος στις ευρωεκλογές, μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουμε ανάγκη και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άλλη αριστερά. Κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πολιτικό σύστημα και την Ε.Ε. «Ούτε ΠΑΣΟΚ-Ούτε Δεξιά, εμπρός για μια ανεξάρτητη αριστερά» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Στο βήμα αμέσως μετά ανέβηκε ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης που χαιρέτησε τη συγκέντρωση. Έγινε η αρχή για μια ενωτική αλλά και ανατρεπτική αριστερά. Μια αριστερά που είναι ανάγκη να δημιουργηθεί τόσο στους αγώνες, όσο και με βήματα στη θεωρία και τη μάχη των ιδεών, ώστε να είναι δημοκρατική, ενωτική αλλά και επαναστατική και κομμουνιστική, τόνισε ο σ. Ε. Μπιτσάκης.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο κομμουνισμός» απάντησαν οι αγωνιστές και η συγκέντρωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χαιρέτησαν με τη σειρά το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ, το ΕΚΚΕ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Μήνυμα έστειλε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Εναλλακτικών, ο οποίος περιοδεύει στην Δυτική Μακεδονία.

«Με την Αριστερά της Ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής», «Εμπρός λαέ, έξω απ΄ την Ε.Ε.», «Ανυπακοή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζική», «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας-ρήξη-ανατροπή», «οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι-έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» και πολλά άλλα συνθήματα δονούσαν την Ομόνοια, σε μια συγκέντρωση με έντονη νεολαιίστικη παρουσία.

Παρούσες όλες οι γενιές των αγώνων της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, από πολλούς κοινωνικούς χώρους.

Μηνύματα στη συγκέντρωση έστειλαν το NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα Γαλλίας) και το Κόκκινο Κόμμα Νορβηγίας. Χαιρετισμό διάβασε και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Με το τέλος των ομιλιών ξεκίνησε η μαχητική αντικυβερνητική και αντι-ΕΕ διαδήλωση προς τη βουλή, με τα μπλοκ της πορείας να φωνάζουν με παλμό τα συνθήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απαράδεκτη και πάλι η στ'αση της αστυνομίας, που με εντολή της κυβέρνησης, εμπόδισε τη διαδήλωση να φτάσει στα γραφεία της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου