Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταδίκη της επίθεσης στην παρουσίαση του Ελληνομακεδονικού Λεξικού

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την φασιστική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στην παρουσίαση του ελληνομακεδονικού λεξικού, την Τρίτη το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αχαλίνωτη δράση των ακροδεξιών εθνικιστικών συμμοριών και την προσπάθεια παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες για την ένταση των φασιστικών επιθέσεων και τη ουσιαστική συγκάλυψή τους.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερασπίζεται τα δικαιώματα (πολιτικά – δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτιστικά) όλων των μειονοτήτων στην Ελλάδα και στην περιοχή και καλεί σε μέτωπο πάλης ενάντια στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον ρατσισμό τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, όμως, δεν θα έρθει ούτε από την ΕΕ, ούτε από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ούτε, βέβαια, από τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις της Βαλκανικής, που χρησιμοποιούν τις μειονότητες ως όπλα στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Μόνο η ανεξάρτητη διεθνιστική εργατική πάλη από σήμερα, από τώρα, η πάλη για την αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη και οριστική κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων κάθε μειονότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου