Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην κινητοποίηση μαζί με πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις και φορείς
Τρίτη 7 Ιούλη
6.30μμ στην Καμάρα

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

· Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιχειρήσεις-«σκούπες» και οι απελάσεις.

· Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.

· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να φύγει από την αστυνομία η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.

· Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες.

· Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.

· Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.

· Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου.

· Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια. Βοήθεια στην εκπαίδευση, με τάξεις υποδοχής για μαθητές, τάξεις ελληνικών για τους ενήλικες και, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου