Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση- καταγγελία για την εκδίωξη άστεγων μεταναστών και προσφύγων από το παλαιό Εφετείο

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο του πογκρόμ, που έχει εξαπολύσει σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και ζωής στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, δρομολόγησε και πραγματοποίησε την βίαιη εκδίωξη άστεγων μεταναστών και προσφύγων από το παλαιό Εφετείο.

Η ενέργεια αυτή ήρθε σαν συνέχεια της βάρβαρης επιδρομής στον καταυλισμό προσφύγων στην Πάτρα και εντάσσεται στην γενικότερη επιχείρηση επιβολής ‘’του νόμου και της τάξης’’, που αποτελεί βασικό δόγμα της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές. Ακολουθεί την γενική κατεύθυνση κήρυξης πολέμου στους μετανάστες: Επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, μαζικές απελάσεις, άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης, βασανιστήρια και φυλακίσεις, καταδίωξη σε στεριά και θάλασσα, αύξηση των ορίων κράτησης των προς απέλαση μεταναστών στους 18 μήνες, χαρακτηρισμός ως «επικίνδυνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» κάθε μετανάστη σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη 3 μόλις μηνών χωρίς καν να έχει καταδικαστεί!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία σε αγωνιστική αντίσταση.

  • Να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι. Να μην αθωώσουμε την κυρίαρχη πολιτική! Στο πρόσωπο των μεταναστών, οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, και η Ε.Ε. χτυπάνε όλους τους εργαζόμενους.
  • Υπερασπίζουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες! Οι μετανάστες δεν είναι εδώ για τουρισμό. Πόλεμος, φτώχεια και δικτατορίες τους έχουν ξεριζώσει από τα σπίτια τους. Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιχειρήσεις-«σκούπες» και οι απελάσεις.
  • Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία.
  • Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
  • Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες.
  • Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.
  • Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.

Όλοι σήμερα στην κινητοποίηση στα Προπύλαια στις 6.00 μ.μ.


Αθήνα, 21 Ιουλίου 2009
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
www.antarsya.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου