Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Κοινή Ανακοίνωση οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς για την ισοπέδωση του καταυλισμού προσφύγων στην Πάτρα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με μπουλντόζες, αστυνομία, ΜΑΤ και κλούβες ισοπεδώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Ιουλίου ο καταυλισμός αφγανών προσφύγων στην Πάτρα.Εντείνοντας το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ -με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ- ενάντια στους μετανάστες, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής με αυτήν την κτηνώδη επίθεση ξαναέστειλαν το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες της φτώχειας και της εξαθλίωσης που γεννά η καπιταλιστική υπερεκμετάλλευση των χωρών της Αφρικής και της Ασίας.

Οι μπουλντόζες της «δημοκρατικής» Ελλάδας δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις μπουλντόζες των ισραηλινών φονιάδων που ισοπεδώνουν τα σπίτια και τα χωριά των Παλαιστινίων. Δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα ιμπεριαλιστικά βομβαρδιστικά που σήμερα ισοπεδώνουν τις πόλεις και τα χωριά του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ενώ χθες ισοπέδωσαν τη Γιουγκοσλαβία.

Η καταστροφή του καταυλισμού των αφγανών προσφύγων και ο βίαιος διωγμός τους, οι επιχειρήσεις-σκούπα και τα πογκρόμ, οι ρατσιστικές κραυγές, τα κηρύγματα μίσους και ξενοφοβίας και η ανοιχτή πλέον στήριξη διάφορων φασιστοσυμμοριών, αποτελούν προσβολή, και ταυτόχρονα απειλή, για τον ελληνικό λαό. Αποτελούν προσβολή των αισθημάτων αλληλεγγύης που επανειλημμένα έχει εκφράσει ο λαός μας. Αποτελούν κατάφωρη καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενίσχυση του κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε κάθε φωνή που αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν την νέα αυτή κτηνωδία σε βάρος των μεταναστών, να αντισταθούν στο αντιδραστικό κλίμα που θέλει να επιβάλει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, να αντισταθούν στην πολιτική που γεννά τα καραβάνια των μεταναστών και σε αυτούς που τη στηρίζουν, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και να δώσουν από κοινού τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την καταστροφή, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το άμεσο σταμάτημα των ρατσιστικών πογκρόμ και διώξεων.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση της επαίσχυντης τροπολογίας που ψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.
  • ΛΕΜΕ ΌΧΙ στο «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο» και την «Ντιρεκτίβα του Αίσχους»!
  • ΛΕΜΕ ΌΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επαναπροωθήσεις!
  • ΛΕΜΕ ΌΧΙ στην ομηρία των μεταναστών!
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τη χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το ζητούν.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ίσα δικαιώματα για όλους, έλληνες και μετανάστες.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση απόσυρση της Ελλάδας από τις πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν και άλλες χώρες
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου