Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

"Μετά από χρόνια, είσαι σε λάθος δρόμο athens indymedia..."

Ένα ακόμη κείμενο διαλόγου που λάβαμε και αφορά τη στάση του athens indymedia απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 18 Ιούλη και στις σχετικές καταγγελίες:

(μια καλόπιστη κριτική με αφορμή την άρνηση του athens indymedia να πάρει θέση στο σοβαρό πολιτικό ζήτημα της επίθεσης φασιστοειδών και μηδενιστών ενάντια στο χώρο εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νομική Σχολή, στις 18/7/09)

Στο ATHENS INDYMEDIA υπάρχει μια απάντηση των διαχειριστών του, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1061717, στο οποίο εξηγούν γιατί δε δημοσιεύσανε τις καταγγελίες και τις αναφορές για τα γεγονότα έξω από τη Νομική Σχολή, στις 18/7/09, ενάντια σε πολιτική εκδήλωση τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ από φασιστοειδή που έχουν τόση σχέση με τον αναρχισμό, όσο το Κράτος με την Ανθρωπιά και τη Δικαιοσύνη!
Επειδή στο τέλος του κειμένου τους επιδιώκουν, όπως λένε, το διάλογο και την επικοινωνία, ας δεχθούν ευγενικά και φιλόξενα και τη δική μας απάντηση.

α/ Το athens indymedia ξεκίνησε πράγματι σαν σελίδα αντιπληροφόρησης, συμμετείχαμε πολλοί από εμάς, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειρισθεί τη μεγάλη ευθύνη και τη χρησιμότητά της!
Με τη στάση του "Πόντιου Πιλάτου" που εξακολουθεί να κρατά σε τραμπούκικες ενέργειες ατόμων που δεν έχουν σχέση με τον αναρχισμό, τη φίμωση και τη λογοκρισία που επιβάλλει σε χρήστες που έχουν διαφορετική άποψη και επιλογές στο κίνημα, ανοίγει ΜΟΝΟ ΤΟΥ το athens indymedia το δρόμο της καταστολής από το Κράτος και διαλύει τις συμμαχίες που μέσα στο κίνημα θέλουν να σταθούν στο πλευρό τη λειτουργία του.
Θα πρέπει όμως και αυτοί να κάνουν ένα βήμα μπροστά και όχι χίλια πίσω που θυμίζουν το κατώτερο επίπεδο εφημερίδων και καναλιών αστικής μαζικής "ενημέρωσης"!

β/ Είναι "ποιότητα" στην αντιπληροφόρηση και "είδηση" οι εκατοντάδες "αναλήψεις ευθύνης", οι εκατοντάδες άστοχες και πολιτικάντικες ενέργειες, η κατανάλωση αντιμπατσικής βίας στη Χ. Τρικούπη και γύρω από τα Εξάρχεια, η εκτόνωση διαφόρων χρηστών με ακατονόμαστο "αντιεξουσιαστικό" φρασεολόγιο, με χυδαία και υβριστικά σχόλια, άρθρα και συζητήσεις "της ώρας" (εκεί άραγε γιατί δεν πέφτει "ψαλίδι";) και δεν αξίζουν τη δημοσίευση οι φασιστικές πρακτικές των τραμπούκων ενάντια στην εκδήλωση των συντρόφων/σσων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 18/7/09;

γ/ Είναι "απολίτικη διαδικασία" οι συνεχείς τραμπουκισμοί ενάντια σε συντρόφους ή όχι, μέσα και έξω από το κίνημα;
Τότε με αυτή τη "λογική" αποκλεισμού της πληροφόρησης θα έπρεπε οι επιθέσεις στη βίλα Αμαλίας από φασίστες, η χειροβομβίδα στο Δίκτυο στα Εξάρχεια, σε πολιτικά στέκια και χώρους και για τόσα άλλα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στο athens indymedia (και καλώς έγινε) να είχαν περάσει και αυτά από λογοκρισία και να είχαν υποβαθμισθεί από τη διαχειριστική του ομάδα!
Γιατί αυτή η επιλεκτική λογοκρισία την ώρα που ο φασισμός (με όλα τα πρόσωπά του) κερδίζει επικίνδυνα έδαφος στην κοινωνία;
Στο athens indymedia, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, για μέρες το Νοέμβρη του 2003, φιλοξενήσατε μια αρκετά σοβαρή εσωκινηματική "μάτσο" και τραμπούκικη ενέργεια στην οποία είχε γίνει και μια μεγάλη συζήτηση.
Μιλάμε για τον ξυλοδαρμό του γνωστού συντρόφου μας Παπαδόπουλου Παναγιώτη (γνωστού ως "Κάιν"), στα Προπύλαια, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=163474, από τραμπούκους και φασιστοειδή τη ίδιας "κατηγορίας" και "νοοτροπίας" που έδρασε στις 18/7/09 (και όχι μονο εκεί) έξω από τη Νομική Σχολή.
Μιας φασιστοειδούς αντίληψης που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, κατασκευάζει όποτε θέλει και για ό,τι θέλει "εχθρούς" και λύνει τις "διαφωνίες" που έχει με το ανεγκέφαλο της των ναζιστικών μεθόδων!
Γιατί η επίθεση εκείνη που είχε τα ίδια εσωκινηματικά χαρακτηριστικά παρουσιάσθηκε και σχολιάσθηκε στην ιστοσελίδα σας και γιατί όχι η τωρινή επίθεση στους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Η αποφυγή του athens indymedia να αναφερθεί ή να αφήσει τους συντρόφους/σσες από όλες τις συνιστώσες και τα ρεύματα του κινήματος να εκφρασθούν κριτικά και ελευθέρα για αυτές τις καταστροφικές για όλους μας ομάδες και άτομα, φοβόμαστε πως μόνο πλήγμα είναι στην εναλλακτική πληροφόρηση!
Η ομαλή λειτουργία και προσφορά της ιστοσελίδας σας διαχειριστές του athens indymedia δε θα προκύψει από την "κάλυψη" επαναλαμβανόμενων τραμπουκισμών, λυντσαρισμάτων και χουλιγκανισμών μέσα ή έξω από το κίνημα αλλά από την καταγγελία και σύγκρουση με αντιαναρχικές φράξιες και συμμορίες που εκθέτουν και προσβάλλουν όλο τον αναρχικό χώρο, τον ίδιο τον αναρχισμό και το ελευθεριακό πνεύμα συμβίωσης και συζήτησης με ό,τι διαφορετικό υπάρχει δίπλα μας ή μέσα στο κίνημα!
Κανείς δεν σας κατηγορεί ότι "καλύπτετε αναρχικούς με όλα τα σχετικά κοσμητικά επίθετα που τις συνοδεύουν...", κάνετε τα "στραβά μάτια", μια τακτική εντελώς λανθασμένη, σε φασίστες που βρομίζουν τον αναρχικό χώρο με χιτλερικά και μουσολινικά δηλητήρια!
Δηλητήρια που όσο μένουμε αμέτοχοι και ανεκτικοί απέναντί τους θα μετατρέψουν τη Γη για Ελευθερία σε ελεύθερο πεδίο βολής και κατοχής για κάθε είδους εξουσιαστική βαρβαρότητα!

Αντίθετα με ότι λέτε,
η εμπειρία του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι όσο γυρίζουμε το πρόσωπο στο πρόβλημα, όσο δεν "ακουμπάμε το χέρι στην πληγή", όσο δεν παίρνουμε θέση για τα "κακώς κείμενα" και τα απαράδεκτα αυτά ζητήματα που συμβαίνουν εντός του αναρχικού χώρου ιδίως τα τελευταία χρόνια, όσο η οργάνωση και η συγκρότηση του αναρχικού χώρου παραμένει ένα "άπιαστο όνειρο" που κολυμπά στη θεωρία και απέχει από την πράξη, τόσο ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ως αναρχικοί/κες παρόμοια και ίσως και χειρότερα γεγονότα με "μάτσο τσαμπουκάδες", υβριστές και ρουφιάνους που κόβουν με σπασμένα μπουκάλια το σώμα, το λαιμό και την τιμή του αναρχικού χώρου!

Η διαχειριστική ομάδα του athens indymedia αποφάσισε να μη γίνει "ρινγκ" η ηλεκτρονική τη σελίδα!
Σεβαστό και είναι δικαίωμά της!
Το ότι όμως και εμείς δε θα επιτρέψουμε ο αναρχικός χώρος να γίνει "ρινγκ" από κοινούς τραμπούκους και φασιστοειδή που σε καμία περίπτωση ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ "συντροφικά", θεωρούμε πως είναι και εμάς δικαίωμά μας να υπερασπισθούμε τους αγώνες μας με ό,τι κόστος και αν έχει αυτό!


Κόρινθος 22/7/09
"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης"
αναρχική/ελευθεριακή πρωτοβουλία στα νότια
Αθήνα, Κόρινθος, Αίγιο και Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου