Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Αγώνας ενάντια στις απολύσεις στο Δήμο Ευόσμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου. Οι συναδέλφισσες, συμβασιούχες, εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση του δήμου, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς κι ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Η απόλυσή τους έχει σωφρονιστικό, παραδειγματικό, εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι συναδέλφισσες πάλεψαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδίκησαν μαχητικά (με επίσχεση εργασίας) την καταβολή των δεδουλευμένων τους. (Οι συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι).

Αγωνιζόμαστε μαζί με τις τρεις απολυμένες για τη δικαίωσή τους, για την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ, την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου μπροστά στο δημαρχείο την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη στις 6 μμ. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ευόσμου. Η παρουσία όλων μας, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους πληττόμενους συναδέλφους, κρίνεται αναγκαία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου