Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει


Στις 28 Οκτώβρη παρέλασε ο λαός,
με το δικό του «Όχι» στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ


Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας, πολύ περισσότερο που γίνεται εντός των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα αποκατέστησαν το πραγματικό νόημα του «Όχι». Στην Θεσσαλονίκη ειδικά έκανε «παρέλαση» ο ίδιος ο λαός, που διατράνωσε το σύγχρονο «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών.


Η κυβερνητικά καθοδηγούμενη ενέργεια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης φανερώνει τον τρόμο των κρατούντων μπροστά στον ανυπότακτο και ασίγαστο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Αποτελεί έκφραση του «μαύρου μετώπου» της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, που θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει με αυταρχισμό, καταστολή, διώξεις και ωμή βία τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις.

Η στοχοποίηση της Ασφάλειας περιλαμβάνει και αγωνιστές των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Η κυβέρνηση δεν αποσκοπεί κυρίως να «κάτσει στο σκαμνί» τις πιο ανατρεπτικές τάσεις του λαϊκού κινήματος, αλλά να βάλει στον γύψο τις λαϊκές ελευθερίες και το δικαίωμα όλου του λαού να διαδηλώνει.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πτοούνται, θα νικήσουν! Οι αγώνες οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου. Θα ανατρέψουν συνολικά την επιδρομή του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνηση, που την υλοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου