Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μας δουλεύουν! Ο ΣυΡιζΑ καταγγέλλει τη διεξαγωγή της δίκης της ΧΑ στον Κορυδαλλό ενώ αυτός κυβερνά!

Με τον παραπάνω εύγλωττο τίτλο, αντιγράφουμε ρεπορτάζ από τα «Νέα του Κορυδαλλού» εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής που ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απριλίου:
Ανοικτή πρόκληση συνιστά πλέον για την κοινωνία του Κορυδαλλού η διγλωσσία και ολιγωρία τόσο της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης των Χρυσαυγιτών σε αίθουσα των φυλακών της πόλης.
Ενώ συμπληρώνουν τρεις μήνες στην εξουσία και γνώριζαν εξαρχής την αντίθεση του δήμου Κορυδαλλού και όλων των φορέων του Πειραιά στη διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα των δικαστικών φυλακών, δεν έπραξαν τίποτε για να το αποτρέψουν. Παρότι δηλώνουν οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί (Δικαιοσύνης, Προστασίας Πολίτη και Παιδείας, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Κασιμάτης) καθώς και οι τοπικοί βουλευτές υπουργοί Λαφαζάνης-Δρίτσας, ότι διαφωνούν και πρέπει να διεξαχθεί αλλού. Εύλογο είναι λοιπόν το ερώτημα: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Όταν μάλιστα πέντε από τους υπουργούς της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους
και όλοι οι συναρμόδιοι, είναι αντίθετοι;
Μετά τις ανακοινώσεις-δηλώσεις των υπουργών, σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣυΡιζΑ. Στην οποία καταγγέλλει ότι «προκαλεί, η επιστροφή των δολοφόνων σε έναν από τους βασικούς τόπους των εγκλημάτων τους»! Και ούτε λίγο ούτε πολύ, στο παραπάνω ερώτημα που θέσαμε « απαντά» έμμεσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η έδρα να αποφασίσει άμεσα την απαραίτητη αλλαγή του χώρου και την μεταφορά της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας, όπως εδώ και καιρό ομόφωνα ζητούν οι δήμοι, η Περιφέρεια, το υπουργείο Παιδείας και πλήθος από άλλους φορείς».
Τελικά ποια η θέση Παρασκευόπουλου και Πανούση;
Στην ανακοίνωση ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε και ενημέρωνε επίσημα μέχρι σήμερα ο δήμαρχος Κορυδαλλού, δεν γίνεται καμία αναφορά για στήριξη από τους άλλους δυο συναρμόδιους υπουργούς (Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Πανούσης). Γιατί άραγε; Απλή …παράλειψη; Είναι δυνατόν; Ή δεν ίσχυαν όσα δηλώνονταν γι’ αυτούς; Αν ωστόσο πρόκειται για απλή «παράλειψη», γιατί δεν παρενέβη όλο αυτό το διάστημα ο αρμόδιος υπουργός, για να βρισκόταν έγκαιρα άλλος δικαστικός χώρος;
Απέστειλε στις δικαστικές αρχές επίσημο έγγραφο, που να διατυπώνει την αντίθεσή του αλλά και τους λόγους (ασφαλείας, εγγύτητα με σχολεία, μικρή χωρητικότητα κ.α.); Έπραξαν το ίδιο και οι άλλοι δυο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας ή αρκέστηκαν ΟΛΟΙ τους μόνο στις προφορικές τους «διαβεβαιώσεις» προς τον κ. Κασιμάτη, όταν συναντήθηκαν και πέραν τούτου ουδέν;
Ηθικός εκβιασμός
Πολύ σωστά επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, στέλεχος της ΑντΑρΣυΑ και συντονιστής της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., που παρευρέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού και μίλησε για το θέμα.
«Το ζήτημα» είπε, «προκύπτει από τη στάση του υπουργού Παρασκευόπουλου. Ο οποίος αποποιήθηκε το δικαίωμα που είχε να αποχαρακτηρίσει ως δικαστική την αίθουσα των φυλακών όπου θα διεξαχθεί η δίκη». Ο κ. Κωνσταντίνου κατήγγειλε ευθέως την κυβέρνηση ότι με τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό «ασκεί ηθικό εκβιασμό και στην πόλη και στο αντιφασιστικό κίνημα», με το ενδεχόμενο αν γίνει τώρα αποδεκτό το αίτημα της μεταφοράς αλλού να αναβληθεί. Και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να γίνει στο Εφετείο».
Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣυΡιζΑ αναφέρει συγκεκριμένα:
«Στις αιματοβαμμένες από την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών γειτονιές του Πειραιά και λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκινά την Δευτέρα 20/4 η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η επιστροφή των δολοφόνων σε έναν από τους βασικούς τόπους των εγκλημάτων τους δεν εκτονώνει την λαϊκή οργή ούτε μειώνει την οδύνη και την λύπη των θυμάτων τους. Αντίθετα προκαλεί. Όπου όμως και να διεξαχθεί τελικά η δίκη τους, όσους φιλοναζί οπαδούς τους καταφέρουν να μαζέψουν για συμπαράσταση, ο Λαός μας με τη δημοκρατική συνείδηση, παρών ψυχή τε και σώματι θα αποτρέψει οποιανδήποτε διάθεση για απόκρυψη των εγκλημάτων τους και οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού η εκβιασμού των δικαστών τους.
Η μαζική λαϊκή παρουσία το πρωί της Δευτέρας θα επιβεβαιώσει επίσης το έντονο ενδιαφέρον της δημοκρατικής κοινής γνώμης για τη δίκη των νεοναζί, έτσι ώστε η έδρα να αποφασίσει άμεσα την απαραίτητη αλλαγή του χώρου και τη μεταφορά της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας όπως εδώ και καιρό ομόφωνα ζητούν οι δήμοι, η Περιφέρεια, το υπουργείο Παιδείας και πλήθος από άλλους φορείς.
Αναμένοντας πλέον και τη δικαστική καταδίκη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, στέλνουμε από τις γειτονιές του Πειραιά μαζί με κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα».
πηγή: korydallosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου