Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ “ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ”
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Η βόμβα έσκασε: Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και τη δική τους Βουλή και τις διοικήσεις των φορέων, η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με την  αντισυνταγματική μορφή των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές και να συνεχίσει να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις, στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της γραμμής επιδίωξης του «έντιμου συμβιβασμού» και της πάση θυσία εξυπηρέτησης των δανειστών και  αποπληρωμής των δόσεων του ληστρικού δημόσιου χρέους που οι εργαζόμενοι με θυσίες το έχουν χρυσοπληρώσει την τελευταία 5ετία.
Στο ΦΕΚ  (αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) δημοσιεύθηκε υπογεγραμμένη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική δια νόμου μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτά να περάσουν στα ταμεία του δημοσίου σε μορφή repos, μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 17/3/2015.
Η  κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που προορίζονται για τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα γεύματα των παιδικών σταθμών, τους μισθούς των εργαζόμενων, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο, υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει τους ξένους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τη δυνατότητα να τα δώσει πίσω, αν οι ασύδοτοι δανειστές συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας. Η πράξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξαΰλωση των ποσών ή για κούρεμά τους κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης του 2012.
Η « ΑΝΤΑΡΣΙΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στην Κ. Μακεδονία καταγγέλλει:

1)     Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που κι αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά, ακολουθώντας την πολιτική τακτική των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προς την αντιμετώπιση ακόμη και του αστικού κοινοβουλίου. Πόσο γρήγορα ξεχάστηκε η κριτική που ασκούσαν οι νυν κυβερνώντες προς τους πρώην χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική μια τέτοια πρακτική. Τώρα οι Π.Ν.Π. για ένα τέτοιο κορυφαίο ζήτημα έγιναν «δημοκρατικές»; Για μας παραμένει μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγεται από κυβερνήσεις που γνωρίζουν πως οι ενέργειές τους είναι σε κατάφωρη αντίθεση με το κοινωνικό συμφέρον και αίσθημα!

2)         Την απάντηση που επιλέγει να δώσει και η νέα κυβέρνηση στον οικονομικό εκβιασμό των «εταίρων», που δεν είναι τίποτα περισσότερο  από την πολιτική της  λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και με ένα ασταμάτητο σαφάρι για ρευστό, στραγγίζει όλα τα αποθεματικά και οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε νέο δανεισμό.
Η πολιτική αυτή το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι ένα χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την ανυπαρξία αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας, αφού όλα θα έχουν χαθεί στην μαύρη τρύπα του χρέους.
Είναι προφανές πως στην ήδη πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των δήμων και περιφερειών (η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 80% από το 2009) έρχεται να προστεθεί η συγκεκριμένη απόφαση και οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας των δήμων και περιφερειών, στην ακόμη μεγαλύτερη περιστολή των κοινωνικών δαπανών και στην επιβάρυνση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στην πράξη διαμορφώνει το υπόβαθρο για το πέρασμα ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών σε ιδιωτικοοικονομική λειτουργία.
3) Την υποκρισία των καθεστωτικών περιφερειαρχών και δημάρχων που αποφάσισαν να  “επαναστατήσουν” τώρα για το αποκορύφωμα μιας πολιτικής που με συνέπεια υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την πολιτική του “ φοροεισπράκτορα” που εφαρμόζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που αποδέχεται πλήρως το πλαίσιο της ΕΕ και της task force του Φούχτελ, που υποτάσσεται στην περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, που χαρατσώνει αδίστακτα τους πολίτες. Γιατί η πολιτική αυτή προετοίμασε την ληστεία της Π.Ν.Π. και φυσικά γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν αντιδράσει τόσα χρόνια στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η « ΑΝΤΑΡΣΙΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στην Κ. Μακεδονία καλεί το λαό, τον κόσμο της εργασίας να απαιτήσει την απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου και να μη βάλουν χέρι κυβέρνηση και τοκογλύφοι στα αποθεματικά του δημοσίου και των ΟΤΑ. Εκτιμά πως μόνη διέξοδος, ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν να σηκώσουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, περνάει από τη σύγκρουση με την πολιτική της υποταγής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η άμεση ρήξη με το ασφυκτικό πλαίσιο της ευρωζώνης, η ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, η μονομερής διαγραφή όλου του χρέους της χώρας.  
Το δίλημμα ρήξη ή υποταγή στην ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πλέον ερώτημα επιβίωσης για τον ελληνικό λαό!!
Κανείς, και κυρίως οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, δεν μπορεί πια να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Το ερώτημα τίθεται καθαρά: Θα συναινέσουν στην αρπαγή των αποθεματικών ή θα αγωνιστούν μαζί με το λαό;

- Για την ανατροπή της κατάπτυστης αυτής απόφασης.
- Απειθαρχία και ανυπάκουη στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
- Στάση πληρωμών προς τους τοκογλύφους στην κατεύθυνση της διαγραφής του ληστρικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου