Τρίτη 26 Μαΐου 2015

  • Αθήνα: Υπουργείο Εξωτερικών, την Τετάρτη 27/5, ώρα 19:00 ώρα 19:00
  • Θεσσαλονίκη: ουκρανικό προξενείο, την Τετάρτη 27/5, ώρα 19:00

Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία  καλεί  σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών (Βασ. Σοφία 1 & Ακαδημίας), την Τετάρτη 27/5, ώρα 19:00 για να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτικά απαράδεκτη βοήθεια που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο αιμοσταγές καθεστώς του Κιέβου.
Μετά και την συνάντηση Τσίπρα-Ποροσένκο η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να παράσχει «ανθρωπιστική συνδρομή» και «τεχνογνωσία για το ξεπέρασμα της κρίσης» με την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, την ίδια στιγμή που ο αρχηγός του νεοναζιστικού «Δεξιού τομέα», διορίζεται σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας, που τα φασιστικά και παραστρατιωτικά τάγματα, δρώντας υπό την πλήρη κρατική κάλυψη και στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου, δολοφονούν αντιφασίστες αγωνιστές (όπως ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, στρατιωτικός διοικητής στην περιοχή του Ντονμπάς).
Φαίνεται ότι η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην κλιμάκωση του πολέμου στη Ουκρανία υπέρ του ιμπεριαλισμού, των  ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε συμμαχία με τις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας βαθαίνει  Η ελληνική κυβέρνηση παρέχει νοσηλεία στα νοσοκομεία της Ελλάδας σε Ουκρανούς πολεμιστές της ακροδεξιάς Εθνικής Φρουράς.  Πρόκειται για μια απόφαση σε επίπεδο κυβερνήσεων, η οποία καθιστά το ελληνικό κράτος συνένοχο στη σφαγή του λαού του Ντονμπάς, στην καταστροφή των πόλεων, των χωριών και των υποδομών της Αν. Ουκρανίας, και δεν έχει φυσικά σχέση με "ανθρωπισμό", που η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ τον ξεχνάνε όταν πρόκειται για τους κατοίκους της Αν. Ουκρανίας,  για τους πολλές δεκάδες χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής που τους αφήνει αβοήθητους στην Ανατολική Ουκρανία για τους οποίους δεν ασχολήθηκε ούτε στιγμή να τους περιθάλψει και να εγγυηθεί τα στοιχειώδη γι’ αυτούς δικαιώματα που έχουν ως μειονότητα και διώκονται από το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου ή για τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγει η Frontex στην Μεσόγειο.   
Η κυβέρνηση με την πολιτική της στηρίζει πολιτικά  το ουκρανικό φιλοφασιστικό καθεστώς το οποίο προέκυψε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, μετά τη σφαγή δεκάδων αντιφασιστών στην Οδησσό, άοπλων πολιτών στη Μαριούπολη και τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ντονμπάς που έχει κοστίσει πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και εκατομμύρια προσφύγων. Επιλέγει να παράσχει βοήθεια στους πολεμοχαρείς ακροδεξιούς του Κιέβου,   που εκκαθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες τους πολιτικούς του αντιπάλους και ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό στην Ευρώπη. Που έφεραν το ΔΝΤ στην Ουκρανία βουλιάζοντάς την στη χειρότερη κοινωνική κρίση της ιστορίας της. 
  • Καμία συμφωνία – Καμιά συνενοχή – καμία ανοχή!
  • Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία ελληνικής και ουκρανικής κυβέρνησης!
  • Έξω οι φονιάδες του λαού του Ντονμπάς!
  • Αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα στην Αν. Ουκρανία και στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό που στενάζει υπό την κυβέρνηση Ποροσένκο!
Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Μάη διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική και ενάντια στην δολοφονία  του διοικητή της πολιτοφυλακής  του Ντονμπάς, Αλεξέι Μοζγκοβόι, από παραστρατιωτικούς φασίστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου