Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η απαλλαγή των αντιφασιστών αγωνιστών Καδή και Τζιντζίδη είναι αυτονόητη δημοκρατική απαίτηση

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των αγωνιστών Γιάννη Καδή και Άρη Τζιντζίδη από τις Σέρρες που δικάζονται στις 18 Μάη από μήνυση δυο φασιστών, των Σιώη, πρώην βουλευτή και νυν περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγής και Ηλιάδη. Οι φασίστες που ζητούν εξοντωτικές αποζημιώσεις των 70.000 ευρώ (!) θίχτηκαν από ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών που ζητούσε την καταδίκη τους για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θ. Στοϊλίδη.
Οι φασίστες που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους αγωνιστές έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την επίθεση στον αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα ο Σιώης έχει καταδικαστεί και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Μετά από αυτά ο Ηλιάδης έχει αποχωρήσει με δημόσια ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή.

Με τη μήνυση οι φασίστες προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να εκφοβίσουν αυτούς που τους ξεσκεπάζουν και δείχνουν ότι οι ναζί είναι εχθροί της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λαού. Μήνυσαν τους δυο αγωνιστές, που έχουν παρουσία στους κοινωνικές αγώνες και αντιφασιστική δράση στο οπαδικό κίνημα, σαν δήθεν υπεύθυνους για την ανακοίνωση που έκριναν συκοφαντική. Στην πραγματικότητα οι φασίστες τους έχουν στοχοποιήσει λόγω της δράσης τους. Να σημειωθεί ότι ο Α. Τζιντζίδης δεν είναι καν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η αθώωση των δυο αγωνιστών είναι αυτονόητη δημοκρατική απαίτηση. Παριστάνοντας το θύμα οι φασιστές μάταια πιστεύουν ότι θα εκφοβίσουν αγωνιστές και θα βγούνε λάδι. Οι μάσκες έπεσαν για το φασιστικό δεκανίκι του συστήματος που πολεμάει όσους αγωνίζονται για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία ενάντια σε ΕΕ, Τρόικες και τραπεζίτες. Η δίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, που τόσο θέλει να αποφύγει, θα καταδείξει τον εγκληματικό χαρακτήρα του φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου