Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Κ. Μακεδονίας Θανάση Αγαπητού για την επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος της νεολαίας στον πεζόδρομο της Ικτίνου: Η πόλη ανήκει στους κατοίκους και όχι στα συμφέροντα

agapitos_ThanasisΤα ξημερώματα της 21ης Μάη τα ΜΑΤ προχώρησαν σε μια επίδειξη αυταρχισμού στον πεζόδρομο της Ικτίνου, με μαζικές προσαγωγές 60 ατόμων που το «έγκλημά» τους ήταν η παρουσία τους στο δημόσιο χώρο της πόλης.
Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή Μπουτάρη και επιχειρηματίες της πόλης έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία δαιμονοποίησης των νέων που δε γίνονται πελάτες των ακριβών μαγαζιών της περιοχής Ικτίνου. Φαίνεται πως για κάποιους το κέντρο της πόλης δε χωρά όποιον δεν έχει να πληρώσει 6 ευρώ για μια μπύρα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ η αστυνομία συνεχίζει να αποτελεί δύναμη που στηρίζει τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς, αλλά και να κάνει επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία.
Τα γεγονότα αυτά δεν είναι άσχετα με τους σχεδιασμούς να μετατραπεί το κέντρο σε Open Mall, μια ζώνη με ειδικό καθεστώς, απόλυτα υποταγμένη στα επιχειρηματικά συμφέροντα εμπορίου και διασκέδασης. Με αναζήτηση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ -αλίμονο- καθώς η ΕΕ πότε δεν τσιγκουνεύεται το χρήμα, αν αφορά την κερδοσκοπία σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών των πολιτών.
Η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει για την κερδοσκοπική μανία του επιχειρηματικού κόσμου, είναι ο τόπος μας, ανήκει στους κατοίκους της. Είναι χώρος της ζωής, των αγώνων, της δημιουργίας του λαού και της νεολαίας της και πρέπει να είναι ανθρώπινος, με ελεύθερους και δημόσιους χώρους και σεβασμό στο περιβάλλον.
Καλούμε το λαϊκό κίνημα και τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της πόλης να υπερασπιστούμε τη νεολαία της πόλης, να απαιτήσουμε να βγουν τα ΜΑΤ από τη ζωή μας, να παλέψουμε για την πόλη που αξίζει στους αγώνες και τα όνειρά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου