Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσ/νίκης καλεί σε αντιπολεμικό-αντιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
9.3.2016
ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης:
Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό την Πέμπτη 10/3, Καμάρα, 6μμ
Τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας πυκνώνουν όλο και πιο πολύ. Ο πόλεμος στην Συρία κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Νέες δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην πολύπαθη χώρα, όπως η Σ. Αραβία και η Τουρκία, απειλώντας να παρασύρουν  όλη την περιοχή στο χάος.  
Ο ερχομός του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο,  με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης και την συμφωνία και πίεση της ΕΕ,  με το πρόσχημα του «ελέγχου των προσφυγικών ροών» μπορεί να φέρει μόνο κλιμάκωση του πολέμου, όξυνση των ανταγωνισμών, αμφισβητήσεις των συνόρων, νέες συμφορές. Η ΕΕ μετατρέπεται σε «Ευρώπη Φρούριο». Υψώνει φράχτες, καλεί στη πράξη στην δολοφονία των απελπισμένων και ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη πείνα προσφύγων,   αξιοποιώντας τα δραματικά αποτελέσματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Λιβύη, την Συρία και αλλού, την ίδια στιγμή που στο όνομα της «τρομοκρατίας» καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό της..
Η ανάπτυξη της αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιρατσιστικής και δημοκρατικής πάλης του λαού μας αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο και επείγον ζήτημα.

  •  Έξω ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην κλιμάκωση του πολέμου στην Μ. Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων.

  • Πάλη ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς. Δίκαιη ειρήνη στη περιοχή χωρίς ξένους στρατούς και επεμβάσεις, στην βάση της πλήρους κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της συνύπαρξης  όλων των λαών, εθνών και θρησκειών.

  • Πάλη ενάντια στην πολιτική ευθυγράμμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της περιοχής (άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και την ρατσιστική πολιτική της ΕΕ.

  • Πάλη ενάντια στην αντιδραστική, φιλοπόλεμη και ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τις συνοριακές διόδους.  Όχι στην εκμετάλλευση τους από τα κάθε είδους δουλεμπορικά κυκλώματα πριν και μετά την είσοδό τους στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη φρούριο των φρακτών και  των κλειστών συνόρων.

  • Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τη διαλογή και τον εγκλεισμό των προσφύγων. Όχι στις άθλιες συνθήκες διαμονής και τη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.

  • Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαϊκών λαών και πρώτα από όλα του δικαιώματός τους να παλεύουν ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης και την  επίθεση του κεφαλαίου. Όχι στον ρατσισμό, την ακροδεξιά, την ισλαμοφοβία που χρησιμοποιείται για να δυναμώνει η επίθεση στα δημοκρατικά και κοινωνικά  δικαιώματα των λαών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην αντιπολεμική – αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/3, στην Καμάρα, στις 7μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου