Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

10 Απρίλη -Αντιπολεμικά συλλαλητήρια από το βορρά μέχρι το νότο σ' όλη τη χώρα

10/4 ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την δολοφονική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ξεκίνησε τις απελάσεις προσφύγων. Την ίδια στιγμή, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις και να αντιστρέψει το κλίμα αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία, εξαπολύει επίθεση λάσπης και τρομοκρατίας κατά των αλληλέγγυων, στοχοποιεί το «Συντονισμό για το Προσφυγικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων», επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να μεταφερθούν δια της βίας οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια, βρίσκει την Χρυσή Αυγή που, εκμεταλλευόμενη τις κινήσεις της κυβέρνησης, προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Χίο αλλά και στον Πειραιά είναι ενδεικτικά: τραμπουκισμοί σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους, προκλητικές συγκεντρώσεις και επιθέσεις στο αντιφασιστικό κίνημα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικέςσυγκεντρώσεις στις 10 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα, αποκτούν τεράστια σημασία. Η μαζικότητά τους αποτελεί απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και μπλόκο στις φασιστικές συμμορίες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στις 10 Απρίλη.
Αττική: 12:00 συγκέντρωση στα γραφεία της Frontex (μεταξύ Ε1 και Ε2 πυλών στο λιμάνι) και πορεία στον Πειραιά.
Θεσσαλονίκη: 6:00 μμ. συγκέντρωση στο Γ΄ Σώμα Στρατού και πορεία μέχρι το άγ. Βενιζέλου, όπου και θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου