Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η μάχη δεν τελείωσε ! Συνεχίζουμε

Νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, μνημόνιο διαρκείας, διαιώνιση του χρέους
Γι’ αυτές τις «επιτυχίες» πανηγυρίζει η κυβέρνηση!

Σύνταγμα, 8 Μάη 2016
Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, ύστερα πάντα από "σκληρές διαπραγματεύσεις" σύμφωνα με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, αποδεικνύει πόσο ακόμα πιο γελοίος μπορεί να καταντήσει ο Τσίπρας που στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο μίλαγε για "καλές ειδήσεις" και το Σαββατοκύριακο "υποσχόταν" στη Βουλή ότι με τη ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού θα "έκλεινε θετικά η αξιολόγηση".
Μπορεί η κυβέρνηση να "πρόσφερε θυσία στους Θεσμούς" ένα ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο, αντιγράφοντας τις "κοινοβουλευτικές τακτικές" των Σαμαροβενιζέλων και πνίγοντας στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές για να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποδεχθεί όλες τις αξιώσεις των δανειστών, δηλαδή ένα 4ο μνημόνιο διαρκείας, για να «κλείσει θετικά η αξιολόγηση» στο επόμενο Eurogroup στις 24 Μάη.
Μέχρι τότε χρειάζεται να νομοθετηθούν μία σειρά καινούρια μέτρα (τα λεγόμενα prior actions, προαπαιτούμενα) με αυξήσεις στους
έμμεσους φόρους, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% , μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα και απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό.
Ποιοτικό στοιχείο, με χαρακτηριστικά μνημονίου διαρκείας στο διηνεκές, αποτελεί η θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, που θα τίθεται σε λειτουργία κάθε Μάιο στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο του (ανεδαφικού) πρωτογενούς πλεονάσματος. Έτσι, με Προεδρικό Διάταγμα, παρακάμπτοντας και τη Βουλή, θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα οριζόντιων περικοπών, τα οποία θα γίνονται μόνιμα καθώς θα εντάσσονται στον επόμενο Κρατικό προϋπολογισμό του έτους.
Και οι «καλές ειδήσεις» δεν σταματάνε εδώ. Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις - ξεπουλήματα (όπως αυτό του ΟΛΠ στη Cosco) με την νομοθέτηση του «υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων", που θα αντικαταστήσει το "αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ", και η "προστασία πρώτης κατοικίας" από τα «κόκκινα δάνεια» γίνεται βορά στα αρπακτικά των τραπεζών και των funds.
Ακόμα πιο αστεία, στην ανακοίνωση του Eurogroup, είναι η "υπόσχεση για την ελάφρυνση του χρέους". Το Eurogroup επαναδιατυπώνει ρητά και κατηγορηματικά τον αποκλεισμό κάθε ονομαστικής μείωσης του χρέους και η όποια παρέμβαση, που "πιθανά" να γίνει και αυτό "αν χρειαστεί", θα εξαρτηθεί πρώτα και κύρια από την τήρηση των όρων του τρίτου και τέταρτου μνημονίου και θα αφορά μόνο τις ετήσιες ανάγκες αναχρηματοδότησης για την καταβολή χρεολυσίων (δηλαδή νέο δανεισμό) με επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής. Δηλαδή, αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αντί να πάρει μία «υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους» να πάρει την «υπόσχεση για διαιώνιση του χρέους» (!).
Και όλα αυτά υπό την αίρεση να δεχθεί "αυτές τις καλές ειδήσεις" και το ΔΝΤ που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Από Eurogroup σε Eurogroup αποδεικνύεται ότι ο δρόμος των συμβιβασμών και της «διαπραγμάτευσης» έχει αποτύχει. Είναι ο αδιέξοδος δρόμος των συνεχών μνημονίων.

Συνεχίζουμε!

Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια και εκβιασμούς. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες! Το κλείσιμο της αξιολόγησης με το νέο μνημόνιο είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας. Για αυτό παίρνοντας υπόψη τη θετική εμπειρία της 4ης του Φλεβάρη και την επιμονή χιλιάδων εργαζόμενων να δώσουν την μάχη παρά το φρενάρισμα των αγώνων και την επίδραση του κλίματος αναμονής για απεργία «όταν κατέβει το νομοσχέδιο» από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία με την βοήθεια του ΠΑΜΕ και του ΜΕΤΑ, πιάνουμε το νήμα. Με γενικές συνελεύσεις, σ συντονισμούς και έναν νέο πολύ πιο ισχυρό γύρο απεργιών και κινητοποιήσεων.
Για ρήγματα και ανατροπή τα κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμνημονιακού μεσαίωνα.
Μονομερής διαγραφή του χρέους τώρα και ρήξη με τους εκβιαστές-δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΕ, τους τραπεζίτες, ντόπιους και διεθνείς, με κρατικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο.  Για να περάσει ο έλεγχος της κοινωνίας και της οικονομίας στα χέρια των εργαζόμενων του λαού.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας καλεί να βαδίσουμε μαζί σ’ αυτό το δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου