Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη, 22.6.2016
Δελτίο τύπου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Καταγγέλλουμε:
  • τον Απόστολο Μαυρουδή, γνωστό ακροδεξιό στοιχείο της περιοχής μας, για βιαιοπραγία ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βλαχομήτρο στις 13/06/2016, στο χώρο έξω από το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στα Βασιλικά.
  •  την ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για την οργάνωση συγκεντρώσεων βίας και μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και στη φιλοξενία προσφύγων στον δήμο Θέρμης.
Συνιστούμε στους υπεύθυνους ιερείς και την επιτροπή του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου να αποσύρουν τα άτομα τα οποία καθημερινά βρίσκονται στον ιερό ναό και παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις ενάντια στους πρόσφυγες.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία συμφώνησε να κλείσουν τα σύνορα, να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να επικροτήσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επαναπροώθηση των προσφύγων, εγκλωβίζοντας 57.000 πρόσφυγες μέσα στη χώρα. Ταυτόχρονα παραχωρεί όλες τις υπηρεσίες των κέντρων σε Μ.Κ.Ο. και μετατρέπει την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης σε πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου και εκμετάλλευσης δεκάδων χιλιάδων ανέργων μέσα από την εξάπλωση των προγραμμάτων επισφαλούς εργασίας.
Μεγάλες ευθύνες έχει επίσης και η ΚΕΔΕ η οποία δεν διεκδίκησε λύσεις για το προσφυγικό.
Εμείς ως ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επιμένουμε και απαιτούμε:
  • να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος 
  •  να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα για να πάνε οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν. 
  •  έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα . Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ.
Τέλος καλούμε όλη την κοινωνία της περιοχής και το Δ.Σ. να καταδικάσει την βιαιοπραγία, να απομονώσει τα ρατσιστικά αντιδραστικά στοιχεία της περιοχής και να σταθεί  αλληλέγγυα στους πρόσφυγες όπως ήδη άρχισε και κάνει.

Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στον δήμο Θέρμης-Βασιλικών
19/6/2016

(Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης στις 21/6/2016 καταδικάστηκε ομόφωνα η βιαιοπραγία σε βάρος του εκλεγμένου με το Μέτωπο, δημοτικού συμβούλου Βλαχομήτρου Δημήτρη καθώς και συνολικά οι εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους σε βάρος των προσφύγων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου