Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/10/2016



ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/10/2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να οργανώσει τα επόμενα βήματά της στην κατεύθυνση μιας ενιαίας, μετωπικής, δημοκρατικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι τοπικές και κλαδικές επιτροπές πρέπει να γίνουν το κέντρο της δράσης όλης ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για τον λόγο αυτό προχωράμε στην πραγματοποίηση συνελεύσεων των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών μέχρι το τέλος Οκτώβρη για την πολιτική συζήτηση πάνω στις αποφάσεις, τον σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης τους.
Στην κατεύθυνση αυτή και με βάση το περιεχόμενο της απόφασης του ΠΣΟ οι ΤΕ πρέπει στον σχεδιασμό τους να ιεραρχήσουν:
α) την σχεδιασμένη συνολική πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με έμφαση στους εργατικούς χώρους και την νεολαία της περιοχής. Το ΚΣ προτείνει την πραγματοποίηση μεγάλης κεντρικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στις 14/11  πριν το 3μερο του Πολυτεχνείου.
β) την δράση των εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα  και συνελεύσεων αγώνα στις γειτονιές για την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την οικονομική βία (πλειστηριασμοί σπιτιών και λογαριασμών, κόψιμο σε ρεύμα / νερό κλπ) με μαχητικές μορφές δράσης, απέναντι στην κυβέρνηση, τις τράπεζες, το τοπικό κράτος. Στηρίζουμε την δράση του Συντονισμού Συλλογικότητων Θεσσαλονίκης στο μέτωπο των πλειστηριασμών, ο οποίος στην Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει δρόμους ανυπακοής, αντίστασης και νίκης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα εκδόσει και ανακοίνωση/προκήρυξη για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στηρίζει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται σε αυτές (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΣΕ κλπ).
Πολύ σημαντικό για την πόλη είναι και το ζήτημα του ΟΑΣΘ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη εκδόσει ανακοίνωση για το ζήτημα με την οποία μπορούν να γίνουν εξορμήσεις στις γειτονιές. Παράλληλα συμμετείχε σε σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων από την οποία βγήκε κείμενο με σκοπό την ανάδειξη του ζητήματος από την σκοπιά της θέσης για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα σύσκεψη συλλογικοτήτων, ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για το θέμα του ΟΑΣΘ. Προτάθηκε και η έκδοση αφίσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ.
Το ζήτημα των Σκουριών παραμένει στις προτεραιότητες παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στήριξη της δράσης των Επιτροπών Αγώνα με άμεση μάχη την πραγματοποίηση μαζικής και μαχητικής διαδήλωσης την Κυριακή 23/10 στον Κάκκαβο  (λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, 9πμ άγαλμα Βενιζέλου, συγκέντρωση 10πμ στη Μ.Παναγιά)
Η μεγάλη μάχη της επόμενης περιόδου θα είναι ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο για εργασιακά/συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών τις επόμενες εβδομάδες (πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 25/10 κ.α.) με προσπάθεια οργάνωσης του κινήματος,  μακρυά από την καταστροφική λογική της αναμονής και σχεδιασμό για πρώτη απεργιακή απάντηση στις αρχές Νοέμβρη.
γ) Την αντιπολεμική, αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση, αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες μορφές και συσπειρώσεις. Στην Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή το βασικό μέτωπο της περιόδου είναι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και η απάντηση στα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Παρεμβάσεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι:
-η εκδήλωση της Ε' ΕΛΜΕ στο Ωραιόκαστρο στις 14/10 7μμ,
-η αντιπολεμική, αντιρατσιστική διαδήλωση σωματείων και συλλογικότητων στις 20/10 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και
-το πανελλαδικό διήμερο της ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα στις 15-16/10
 δ) την στήριξη της αντιΕΕ πρωτοβουλίας ΔιΕΕξοδος, που συγκροτήθηκε και στην Θεσσαλονίκη, σε κάθε δήμο και γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου