Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
26.9.2016
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την Ομοσπονδία εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ)
Αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  συναντήθηκε την Κυριακή 25.09 με την Ομοσπονδία εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα που ξεκινούν οι εργαζόμενοι για την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό και άλλα δημόσια αγαθά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή και ψηφίζεται την Τρίτη (!), στην ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της ένταξης της ΕΥΔΑΠ στον ΕΔΗΣ, ικανοποιώντας ένα ακόμα αίτημα των δανειστών για να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση. 
Η ιδιωτικοποίηση του νερού (και των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών) θα οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμολογίων και χειροτέρευση της ποιότητας του νερού που πίνουμε,  γιατί για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες το μοναδικό κριτήριο θα είναι το κέρδος. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ και καλεί σε συντονισμένο μαχητικό αγώνα μαζί με τα άλλα κομμάτια που βγαίνουν στο δρόμο, για να ανατραπούν τα μνημονιακά νομοσχέδια της άθλιας αυτής κυβέρνησης. 
Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που παλεύουν για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν την ευρωμνημονιακή κόλαση έχουν τη δύναμη να νικήσουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει σε πλατιές, ενωτικές Πρωτοβουλίες σε εργατικούς χώρους και γειτονιές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και άλλων δημόσιων αγαθών.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. 
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΙΤΗ 27/09 ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, ΤΟ ΕΚΑ και άλλοι φορείς.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το φασισμό στη Χίο



 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
21.9.2016
Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου:
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.
Η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Χίο από «ομάδες πολιτών» ενάντια στους πρόσφυγες είχε ξεκάθαρο χρυσαυγίτικο, ρατσιστικό, φασιστικό, χουντικό πολιτικό στίγμα και στόχο:  όχι μόνο τους πρόσφυγες, αλλά την αριστερά, τη δημοκρατική κοινή γνώμη, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Οργανώθηκε και καθοδηγήθηκε από χρυσαυγίτες, παλιά στελέχη του ΛΑΟΣ και γνωστούς ακροδεξιούς που ήταν και οι βασικοί ομιλητές της συγκέντρωσης. Θυμόμαστε όλοι την κρίσιμη συνδρομή του  ΛΑΟΣ στην στήριξη της μνημονιακής πολιτικής με τη συμμετοχή του στη δοτή κυβέρνηση του τραπεζίτη

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΔΣ "Γονέων" 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας



 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
21.9.2016
Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας:

Για ΔΣ "Γονέων" 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας

Η απόφαση του ΔΣ του συλλόγου «γονέων και κηδεμόνων» του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, ενός ΔΣ χουντοβασιλικής σύναξης έχει ξεκάθαρο χρυσαυγίτικο, ρατσιστικό, φασιστικό, χουντικό πολιτικό στίγμα και στόχο:  όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά τη δημοκρατική κοινή γνώμη, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Μια απόφαση οργανωμένη και  καθοδηγημένη. Δε χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να καταλάβει κανείς ότι έχει «φτάσει» έτοιμη στο ΔΣ.  
Μια ανακοίνωση με ρατσιστικό λόγο, με ολίγον λογική χούντας, και όλη τη σημειολογία της πατριδοκαπηλίας. Ορίζει  με σαφήνεια τους «εχθρούς» με ολίγο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών: Δεν μας τρομάζουν των φασιστών τα βόλια



 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
21.9.2016
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών: Δεν μας τρομάζουν των φασιστών τα βόλια
Η απαλλαγή των συντρόφων μας αντιφασιστών Γιάννη Καδή και Άρη Τζιντζίδη από τις αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες που τους καταλόγιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Σιώης και Ηλιάδης, είναι η οριστική δικαίωση που βάζει τέλος στην επιλεκτική δίωξη μελών του αντιφασιστικού κινήματος και στην προσπάθεια τους να θολώνουν τα νερά, ώστε από θύτες να το παίζουν θύματα. Κύριο στόχο είχαν να τρομοκρατήσουν αυτούς που τους ξεσκεπάζουν και δείχνουν ότι οι ναζί είναι εχθροί της δημοκρατίας, των

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει αποτίμηση της ΔΕΘ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

1.   Οι δηλώσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ είναι προάγγελος κλιμάκωσης της ευρωμνημονιακής επίθεσης στην εργατική τάξη και το λαό, που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση, τους  τροϊκανούς «θεσμούς» και το κεφάλαιο. Με το «καλημέρα» των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της «πρώτης αξιολόγησης», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει με εγκληματικό τρόπο όλη την χώρα στους δανειστές, μέσα από τον ορισμό των οργάνων του Υπερταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ένα μνημείο υποταγής και γλοιώδους δουλοφροσύνης στους σύγχρονους δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.

2.  Οι διαδηλώσεις που έγιναν στη ΔΕΘ δείχνουν ότι σημαντικά τμήματα των εργαζόμενων θέλουν να αντισταθούν. Παρά τα χτυπήματα, τους προβληματισμούς και τις απογοητεύσεις, παρά τον προδοτικό και υπονομευτικό ρόλο,  του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού -παλιού και νέου- τύπου ΓΣΕΕ, τον παραλυτικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ  και μεγάλων ομοσπονδιών, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι  που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Η μαζική παρουσία των συνδικάτων και μαχόμενων πρωτοπόρων κομματιών στη ΔΕΘ  αποτελούν συνέχεια των αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, σε μια σειρά κλάδους και χώρους.

3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε και στήριξε την ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα που εξασφάλιζε ένα  ταξικό, ενωτικό, αντικυβερνητικό και αντιΕΕ περιεχόμενο, σε αντίθεση με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση άλλων συγκεντρώσεων και ειδικά των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, που συμπλέουν με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ σε ένα επικίνδυνο, διαταξικό, «εθνικό μέτωπο» ξεπουλήματος των αγώνων και προδιαγεγραμμένης ήττας, όπως έγινε με το Ασφαλιστικό. Η συμμετοχή αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων σε αυτές τις συγκεντρώσεις, ανεξάρτητα από τις προθέσεις, δεν συμβάλει στη μεγάλη και στρατηγική υπόθεση της εκ βάθρων ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

4.  Η επιτυχία της συγκέντρωσης της Καμάρας, το περιεχόμενο, το εύρος της συσπείρωσης κοινωνικών δυνάμεων και πολιτικών ρευμάτων που συμμετείχαν, αποτελεί ελπιδοφόρο στοιχείο της δυνατότητας για ενωτικές διεργασίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης, της ταξικής ανασυγκρότησης του κινήματος.
 Μέσα από τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου αυτής, η ΔΕΘ έδειξε ότι εμφανίζονται νέες δυνατότητες για μια μαχητική,  αριστερή εργατική αντιπολίτευση, δυνατότητες  μαζικής συγκέντρωσης ταξικών δυνάμεων, εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων, διανόησης και νεολαίας που θα αναμετρηθούν με όλες τις αντεργατικές επιθέσεις και βέβαια, την επικείμενη νομοθετική γενίκευση κι επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα στο δημοκρατικό δικαίωμα του ελεύθερου μαχητικού συνδικαλισμού και της απεργίας.

5.  Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κριθούν  από την συμβολή τους σε έναν αποφασιστικό και ενωτικό αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, με πρώτους σταθμούς τις κινητοποιήσεις στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα ΜΜΕ και μια σειρά άλλους χώρους.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της σ' αυτήν την κατεύθυνση γι να επιτευχθεί  ένα βαθύ ρήγμα στην κυβέρνηση και όλο το αστικό μνημονιακό μπλοκ, να ανοίξει ο δρόμος για μια αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιθετικής βαρβαρότητας του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του σ/φου Χρίστου Μπίστη

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του σ/φου Χρίστου Μπίστη

Μας αποχαιρέτησε σήμερα, νικημένος από το θάνατο που πάντα αψηφούσε, ο σ/φος Χρίστος Μπίστης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιστορικό στέλεχος του ΕΚΚΕ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος.
Ο σ/φος Χρίστος υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα κομμουνιστή επαναστάτη: ευγενής, ανιδιοτελής, συνεπής μέχρι το τέλος στην κυριολεξία κατάφερε να κερδίσει θαυμασμό και σεβασμό από φίλους κι εχθρούς. Έδωσε το παρών στην αντιδικτατορική πάλη, όπου διώχθηκε και φυλακίστηκε και στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Αισιόδοξος πάντα και με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού αφιέρωσε τη ζωή του στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρας μας.  Συμμετείχε σε όλα τα μετωπικά σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από το 1989 και μετά (Αριστερή Πρωτοβουλία, Μαχόμενη Αριστερά, ΜΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ήταν πολέμιος του εφησυχασμού, ανεκτικός στην άλλη άποψη, παθιασμένος εραστής των κομμουνιστικών ιδανικών και της επανάστασης.
Η αναπάντεχη φυγή του είναι σίγουρο ότι μας αφήνει πιο φτωχούς. Η παρακαταθήκη που μας άφησε είναι πολύτιμη: πρωτοπόρος στα 77 χρόνια του, παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, μας δίδαξε με το λόγο, τη σκέψη του και το προσωπικό παράδειγμά του ότι ο κομμουνισμός είναι  η κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του, στους συντρόφους του στο ΕΚΚΕ . Η πολιτική κληρονομιά που μας άφησε είναι οδηγός για τη δράση μας, για την μεγάλη υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού που δονεί τη ζωή μας, όπως καθόρισε και τη ζωή του σεβαστού συντρόφου μας. 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της ΔιΕΕξόδου

ΔιΕΕξοδος -Ιδρυτική Συνέλευση, ΕΔΟΘ, 14 Σεπτ. 2016
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη η συνέλευση συγκρότησης της «ΔιΕΕξόδου»-πρωτοβουλίας αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ. Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΕΔΟΘ συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων, του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση των ιδρυτικών θέσεων της κίνησης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην ιδρυτική συνέλευση της ΔιΕΕξόδου στις 3/7/2016. Στις εισηγητικές τοποθετήσεις τονίστηκε ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι άλλος από την επιβολή σκληρών αντεργατικών μέτρων και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και ο αντιδραστικός χαρακτήρας της που δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ούτε να αλλάξει. Εκφράστηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός κινήματος που το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσει στην αναχαίτιση των νεών μέτρων που θα έρθει να επιβάλει η κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια σε προβληματισμό και προτάσεις και τονίστηκε η ανάγκη εξειδικευμένης δουλειάς σε κάθε κλάδο ώστε να αναδειχθούν οι επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα, η ανεργία, το περιβάλλον, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεταλλευτικές δραστηριότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Χαλκιδική και της Β. Ελλάδα. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη η ΔιΕΕξοδος να βγει στο προσκήνιο σε εκδηλώσεις και δράσεις, διακριτά και ενσωματωμένη μέσα στα κινήματα και την κοινωνία. Επίσης καταγράφηκε η ανάγκη ανάλυσης και εμπλουτισμού της διακήρυξης με κείμενα θεματικά, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση των επιπτώσεων της συμμετοχής στην ΕΕ σ’ όλους τους τομείς, ώστε να γίνουν αντιληπτές από όλους.  Στις τοποθετήσεις υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει εκλαΐκευση της κριτικής στην ΕΕ, αλλά και η τεκμηριωμένη υποστήριξη των δυνατοτήτων που θα απελευθερώσει η αποδέσμευση από την ΕΕ, που είναι κρίσιμος πολιτικός στόχος που δίνει προοπτική στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος.
Επιπλέον αποφασίστηκε ο σχεδιασμός των πρώτων δράσεων που αφορούν τη διοργάνωση εκδήλωσης το προσεχές διάστημα με θέμα Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συγκρότηση ομάδων δουλειάς, καθώς και η προετοιμασία της συμμετοχής στην πανελλαδική συνέλευση της ΔιΕΕξόδου στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εκλογή συντονιστικού οργάνου και τη συλλογή δεκάδων υπογραφών στήριξης της Διακήρυξης της ΔιΕΕξόδου.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Απόφαση Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., 1 Σεπτ. 2016



Η Κ.Σ.Ε σε διπλή συνεδρίασή της (26/8 και 1/9) συζήτησε πάνω στα τρέχοντα κινηματικά-πολιτικά καθήκοντα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Μπαίνουμε σε μια περίοδο με αυξημένα πολιτικά καθήκοντα και η ΚΣΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις τοπικές και κλαδικές μας επιτροπές για την ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των δυνάμεών τους ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αγωνιστικά και πρωτοπόρα στην αγωνιστική χρονιά που έχουμε μπροστά μας.
Πρώτος πολιτικός – αγωνιστικός σταθμός είναι η κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε μια περίοδο που