Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων, στην κοροϊδία, την επιτροπεία.

Μαύρες γιορτές θα κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου από 01.01.2017. Με την εγκληματική κατάργηση του ΕΚΑΣ, με την μείωση των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων και τον συνολικό "επανυπολογισμό" τους, με βάση το  νέο ασφαλιστικό κυβέρνησης-τρόικας, εκατομμύρια συνταξιούχοι οδεύουν προς την εξαθλίωση. 
 
Αυτή η εξέλιξη ρίχνει φως και στην κοροϊδία της κυβέρνησης με το επίδομα στους συνταξιούχους, που κατέληξε στην ντροπιαστική επιστολή Τσακαλώτου στους "θεσμούς".  Το "εφάπαξ" επίδομα- όπως μας πληροφορεί και η επιστολή Τσακαλώτου- αυτό το  μνημείο υποταγής και παράδοσης στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και την επιτροπεία - αποδεικνύεται το "αναισθητικό" για να περάσει ανώδυνα το πετσόκομμα  των συντάξεων και να εδραιωθεί η μόνιμη περικοπή τους!   Καμιά "13η σύνταξη", καμιά "ελάφρυνση του ΦΠΑ", κανένα -έστω και στοιχειωδώς- φιλολαϊκό μέτρο δεν σκοπεύει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση αυτή, αντίθετα δεσμεύεται να βουλιάξει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια και την ανεργία.
 
Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και των φορέων της, για το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για την ζωή του, για πλήρη ανεξαρτησία  απέναντι στις επιλογές δανειστών-άρχουσας τάξης, παίρνει πια τα χαρακτηριστικά αγώνα για την επιβίωση του λαού μας. 
 
Η νέα χρονιά θα ανοίξει με αυτή την μεγάλη μάχη, που είναι και η καλύτερη ευχή για την χρονιά που έρχεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου