Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου : Να σταματήσει τώρα η πολιτική εξόντωσης των προσφύγων

Δευ, 09/01/2017 - 22:48


Η κατάσταση στη φυλακή – κολαστήριο της Μόριας γίνεται συνεχώς και χειρότερη. Στοιβαγμένοι άνθρωποι μέσα στην παγωνιά και στο χιόνι, χωρίς κατάλληλο ρουχισμό, χωρίς θέρμανση, ακόμη και μέσα σε σκηνές έχουν καταδικαστεί σε αργό θάνατο. Πρόκειται για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι εκεί. Ήδη από το πρωί έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με σοβαρότατα προβλήματα υγείαΟι άνθρωποι αυτοί δραπέτευσαν από τις βόμβες και το θάνατο, σώθηκαν από τα κύματα, αλλά δεν βρήκαν την ελευθερία τους.
Η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση τους αρνούνται  μια ελεύθερη και αξιοβίωτη ζωή.
Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα, ξεπερνά κάθε όριο! Έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική αναλγησία, που ισοδυναμεί με συνειδητή απόφαση μαζικής δολοφονίας αυτών των ανθρώπων δια της έκθεσης τους στα ακραία καιρικά φαινόμενα! Δεν πρόκειται για παροιμιώδη πολιτική ανικανότητα αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή, τόσο της κυβέρνησης όσο και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχόντων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα και στο προσφυγικό ζήτημα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Επί των ημερών Σαμαρά οι πρόσφυγες πνίγονταν στα παγωμένα κύματα του Αιγαίου, επί ημερών Τσίπρα θα πεθάνουν από το κρύο.
Ντροπή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που πριν λίγες ημέρες είχε το θράσος να δηλώνει πως: ‘’Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα’’
Ντροπή και αίσχος για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Γιώργο Πάλλη που υποκριτικά πριν λίγες ώρες ζήτησε από τους ξενοδόχους να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες στα ξενοδοχεία.
Ντροπή στον Δήμαρχο της Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,  που δεν φρόντισαν να ανοίξουν ζεστοί χώροι για τόσους ανθρώπους που κοιμούνται μέσα στο χιόνι.
Ντροπή στους Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μήθυμνας που κρατάνε κλειστές τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, όπου θα μπορούσαν φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες του νησιού.
Ντροπή στους ξενοδόχους της Λέσβου αρνούνται να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες του νησιού.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:
-   Να ανοίξουν τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα πολιτιστικά κέντρα, τα δημοτικά καταστήματα και οι άλλοι θερμαινόμενοι χώροι του νησιού για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
-     Να γίνει επίταξη των ξενοδοχείων για να στεγαστούν οι πρόσφυγες όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία.
-     Να γίνει επίταξη του πλοίου Αριάδνη της Hellenic Seaways (που βρίσκεται εκτός δρομολογίων) για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα.
Μυτιλήνη, 9 Γενάρη 2017

2 σχόλια:

  1. Ακριβιστές Μ.Κ.Ο , ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιποί παρατρεχάμενοι , είναι τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης.
    Όλοι αυτοί αγωνίζονται για την προώθηση αθρόας και ανεξέλικτης λαθρομετανάστευσης που θα οδηγήσει τελικά στην σαλαμοποίηση των Ευρωπαϊκών λαών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της παγκόσμιας εξουσίας των πολυεθνικών εταιριών για μια κοινωνία Βαβυλωνίας . Ο Τελικός στόχος είναι η διάλυση των Ευρωπαϊκών εθνών και η φτωχοποίηση όλων των Ευρωπαίων . Σε αυτό θα βοηθήσει η αθρόα μετανάστευση φτηνών εργατικών χεριών που θα ανεβάσει την ανεργία και την εγκληματικότητα στα ύψη ώστε ο σκοταδισμός, και η βαρβαρότητα να γίνει μέρος της ζωή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικός κανόνας φιλοξενίας είναι να σέβεσαι την χώρα που σε φιλοξενεί και όχι να προκαλείς Η Ελλάδα δεν θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα σχεδία της παγκοσμιοποίησης για διάλυση της χώρας και της μετατροπής της σε μια απέραντη χαβούζα λαθρομεταναστών Υπάρχουν και οι ιδανικοί ηλίθιοι της Ιμπεριαλιστικής αριστεράς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μέχρι χθες έκανε κοινές διαδηλώσεις με τους ισλαμοφασίστες της Συρίας στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί με αυτούς είναι οι χρυσοπληρωμένες κότες δηλαδή Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Μ.Κ.Ο ) Όλοι αυτοί είναι τσιράκια της παγκοσμιοποίησης και στηρίζουν το χάος.. Είναι -είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας Π.Χ Σόρος, Ερτογάν και με την απελευθέρωση της εργασίας με την αθρόα και μη ελεγχόμενη μετανάστευση θα φτωχοποιηθούν οι περισσότεροι Έλληνες και θα υποβαθμιστεί η χώρα γενόμενη μια Βαβυλωνία μεταναστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή