Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χέρι χέρι με την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας στην οποία συμμετέχουν νεοναζί

H επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία, αποτελεί μέγιστη πρόκληση για την Αριστερά, τον κόσμο του αντιπολεμικού κινήματος, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου αποτελεί μια σύμπραξη νεοφιλελευθερισμού και φασισμού, με τους νεοναζί να έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα του κράτους. Είναι ένα ανελεύθερο καθεστώς με χιλιάδες διώξεις δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, προοδευτικών πολιτικών. Είναι ένα αντικομμουνιστικό καθεστώς που έχει απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα, κατεδαφίζει μνημεία, έχει βγάλει στην παρανομία αριστερές οργανώσεις και το ΚΚ και τιμά ως «εθνικούς ήρωες» τους συνεργάτες των ναζί στο Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένα πολεμικό καθεστώς που έχει
κηρύξει τον πόλεμο σε όσες περιοχές αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα του 2014 βομβαρδίζοντας, λεηλατώντας και δολοφονώντας χιλιάδες πολίτες της περιοχής του Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας. Η επίσκεψη μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία που η Ουκρανική κυβέρνηση επέλεξε να κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στον ανατολικό τομέα της Ουκρανίας.
Κουβέντα δεν είπε ο Τσίπρας για το στυγερό ναζιστικό έγκλημα που συντελέστηκε στην Οδησσό στις 2/5/2014 στο Κτίριο των Συνδικάτων όταν οι νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», έβαλαν φωτιά και έκαψαν ζωντανούς δεκάδες αντιφασίστες/στριες, με τους  φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς να παραμένουν ατιμώρητοι.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε τις διώξεις της ελληνικής ομογένειας απ’ τους ναζί του “Δεξιού Τομέα” και μιλούσε για το “έγκλημα της Οδησσού”, ως κυβέρνηση, κάνει πως δεν βλέπει τους φασίστες του παραστρατιωτικού τάγματος “Αζόφ” που τρομοκρατούν καθημερινά στη Μαριούπολη την ελληνική ομογένεια. Ξεχείλιζε υποκρισία ο πρωθυπουργός, αναφέροντας διαρκώς την ελληνική ομογένεια της Αζοφικής όταν αντί να νοιαστεί για τα δεκάδες χωριά με ελληνικό πληθυσμό στο Ντονμπάς που βομβαρδίζονταν απ’ τον ουκρανικό στρατό εδώ και τρία χρόνια, περιέθαλπτε τραυματίες της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς (όπου συμμετέχουν φασιστικά τάγματα) στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Έτσι εισπράττει τις θερμές ευχαριστίες της φιλοναζιστικής κυβέρνησης για "τη σταθερή υπέρ της Ουκρανίας στάση της Ελλάδας" και τη "στρατιωτική βοήθεια που της προσφέρει"
Η παρούσα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία έρχεται να ανανεώσει την πολιτική στήριξη και νομιμοποίηση που έδωσε στο πραξικοπηματικό καθεστώς της Ουκρανίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2014 κι ο Νίκος Κοτζιάς το 2015 με τις επισκέψεις τους. Πιστή στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις ΗΠΑ-ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ταξίδεψε εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία για να διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες και πιθανόν νέους δρόμους για το φυσικό αέριο. Στρατιωτικά, οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης συμβαδίζουν με τις τελευταίες αποφάσεις του ΝΑΤΟ για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Πολιτικά αποτελούν ύψιστο εξευτελισμό και ντροπή. Η κυβέρνηση που έχει επιλέξει να συμμαχεί προνομιακά με το δικτάτορα Αλ – Σίσι της Αιγύπτου και το Ισραήλ, επιλέγει να σφίγγει το χέρι και να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στο αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας και τον μεγαλοκαπιταλιστή  πρόεδρο της.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών, στο πλάι του δοκιμαζόμενου λαού του Ντονμπάς, στους μαχόμενους Ουκρανούς πολίτες και στους κομμουνιστές, συνολικά της Ουκρανική εργατική τάξη που είναι η μόνη δύναμη που με τους αγώνες της μπορεί να τσακίσει τους φασίστες, να ανατρέψει την κυβέρνηση, να διώξει τους ιμπεριαλιστές  των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και του μαχόμενου αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να συντονίσουμε τις δράσεις μας για να βάλουμε φραγμό στις επικίνδυνες, τυχοδιωκτικές και ντροπιαστικές για το λαό μας και την ιστορία του επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου