Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΚΣΕ για τη γενική απεργία 17 Μάη και την ψήφιση των μέτρων του 4ου μνημονίου


Το 4ο μνημόνιο πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση στις 18/5, με σκοπό τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2018-2020, οδηγώντας σε πλήρη κοινωνική καταστροφή, να έχουν ψηφιστεί ως το Eurogroup της 22 Μάη. (http://antarsya.gr/node/4324)
Είναι προφανές ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει η περίφημη "συμφωνία" πρέπει να σημάνουν κοινωνικό συναγερμό! Τα μέλη και οι τοπικές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε:
-Να αποκαλυφθεί τι είναι τα μέτρα αυτά, ποιες είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις τους κι ότι ισοδυναμούν με 4ο μνημόνιο, που στηρίζεται από το αστικό μπλοκ και όλα τα κόμματά του.
-Να σηκωθούν πραγματικοί αγώνες αντίστασης στην ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων.
-Να προβληθεί η πραγματική λύση για τη διέξοδο της κοινωνικής πλειοψηφίας, δηλαδή το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έξοδο από ευρώ/ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, μέσα από ρήξεις και συγκρούσεις.

Στην προοπτική αυτή, η πανεργατική απεργία της 17/5 πρέπει να μετατραπεί σε ένα μεγάλο παλλαϊκό ξεσηκωμό, με κλιμάκωση στους χώρους δουλειάς πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο της Πέμπτης 11/5 στις 7 μμ στα Προπύλαια που έχει αποφασίσει η πρωτοβουλία σωματείων για τον συντονισμό και άλλες συλλογικότητες.

Τα μέλη, οι τοπικές και οι κλαδικές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούνται:
-Να κανονίσουν άμεσα εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιάς στην περιοχή τους με την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα κυκλοφορήσει.
-Να συμμετάσχουν στο συλαλλητήριο της Πέμπτης 11/5 στις 7 μμ στα Προπύλαια
-Να συμμετάσχουν στις δύο κεντρικές εξορμήσεις που θα γίνουν την Πέμπτη 11/5 στις 5 μμ στα Προπύλαια και το Σύνταγμα και τη Δευτέρα 15/5 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου