Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η Ηριάννα θα αθωωθεί Οι φασίστες που την κρατάνε φυλακή θα καταδικαστούν από την κοινωνία

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
17.7.2017
Η Ηριάννα θα αθωωθεί
Οι φασίστες που την κρατάνε φυλακή θα καταδικαστούν από την κοινωνία
Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση Τρίτη 18/7, Καμάρα, 7μμ
H απόφαση του δικαστηρίου με ψήφους 3-2 για τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας αποτελεί μνημείο του έρποντος φασισμού, της αίσθησης απόλυτης ασυλίας για αυθαιρεσίας που υπάρχει μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στη δικαστική εξουσία. Ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των ηγετών της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος διέταξε την συνέχιση της προφυλάκισης της Ηριάννας, σαν συνέχεια μιας καταδίκης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.
Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει "συνταγματικά" τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει πρωταρχικές ευθύνες για αυτή  την κατάσταση. Πρώτο, γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό  οπλοστάσιο της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας". Δεύτερο, γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το θεσμικό πλαίσιο ανάδειξης και άσκησης εξουσίας των δικαστών και των κατασταλτικών μηχανισμών. Και τρίτο, γιατί στα δύο χρόνια που κυβερνά δεν προσπάθησε ποτέ να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά ισχυροποίησε όλο το βαθύ κράτος και αντιτάχθηκε στη δικαστική εξουσία μόνο όταν φρέναρε τις κομματικές της επιδιώξεις.
Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά τεράστια πολιτική και ηθική σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και τώρα! Η Ηριάννα θα αθωωθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι! Οι συνεχιστές των χουντικών στρατοδικείων που την καταδίκασαν παραδίνονται στην πολιτική και ηθική καταδίκη όλης της κοινωνίας, μαζί με τους πολιτικούς τους επίτροπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου