Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τη διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 10 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, πριν ακόμα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια για το «όνομα της Μακεδονίας» κατάγγειλε την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας, που λειτουργούν συμπληρωματικά με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο χαρακτήρας των συλλαλητηρίων αποδείχτηκε περίτρανα στη Θεσσαλονίκη εκείνη τη μέρα, όταν ομάδα φασιστών, με τις πλάτες της Αστυνομίας, εκμεταλλεύτηκε τη συγκέντρωση για να επιτεθεί ανενόχλητη στον ΕΚΧ «Σχολείο» και στη συγκέντρωση της Καμάρας και κατόπιν έβαλε φωτιά στο διατηρητέο κτίριο της Λ. Στρατού όπου βρισκόταν η κατάληψη Libertatia. Για εκείνη την εγκληματική ενέργεια από την οποία καταστράφηκε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης και θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δεν έγινε καμία σύλληψη. Την ίδια στιγμή, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και ο δήμαρχος Μπουτάρης έκαναν λόγο για αντιμαχόμενες ομάδες οπαδών, ξεπλένοντας τους φασίστες, οι οποίοι ξαναεμφανίστηκαν πριν από λίγες μέρες και επιτέθηκαν σε οπαδούς της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας. Ο εθνικισμός λειτουργεί σαν θερμοκήπιο κάθε ναζιστικής οργάνωσης, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τους Combat18 που αποδείχτηκε ότι κατείχαν άφθονη εκρηκτική ύλη για πολλές ακόμα επιθέσεις. Ο πανελλαδικός και διεθνής ξεσηκωμός στις 17 Μάρτη με συλλαλητήρια ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τις κυβερνήσεις που τους ανοίγουν το δρόμο δείχνει το δρόμο για να τους σταματήσουμε.     
Ο δρόμος για την ειρήνη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο θα ανοίξει με τη σφυρηλάτηση της ενότητας της εργατικής τάξης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους εθνικισμούς που καλλιεργούν οι ντόπιες αστικές τάξεις και με το σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το πώς θα ονομάζεται η χώρα του. Η δική μας λύση είναι στον αντίποδα του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού: παλεύουμε για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Από την Αθήνα ως τα Σκόπια και την Άγκυρα, η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών μπορεί και πρέπει να τσακίσει τα γεράκια του κεφαλαίου που κρύβονται πίσω από τις εθνικές σημαίες για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.   
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τη διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 10 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου