Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τη θρασύτατη εργοδοσία της VresNet

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προσαγωγή και κράτηση της προέδρου Δ. Δάσιου και του αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Φιλίππου από την αστυνομία την Παρασκευή 16/3, στα πλαίσια του αυτοφώρου μετά τη θρασύτατη μήνυση του εργοδότη της VRESNET Η. Μπάμζα, επειδή το σωματείο των εκπαιδευτικών υιοθέτησε ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που η VresNet απέλυσε.
Ο συγκεκριμένος εργοδότης της εταιρείας VresNet, Μπάμζας θέλει να ποινικοποιήσει την εργατική αλληλεγγύη. Θέλει να επιβάλλει πέπλο σιωπής γύρω από το απαράδεκτο γεγονός ότι απέλυσε έγκυο εργαζόμενη, ενώ στη συνέχεια απέλυσε επίσης εργαζόμενες  που διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές του. Η εργοδοτική αυθαιρεσία πήρε διαστάσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας, καθώς κατέθεσε μήνυση σε μέλη του σωματείου ΣΕΤΗΠ που καλύπτει τους εργαζόμενους στη Vresnet και του εργατικού σχήματος Radical I.T για το ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στην απολυμένη συναδέλφισσά τους. Και καθώς το ψήφισμα υιοθετείται από μια σειρά σωματεία και φορείς, ο Μπαμζας είχε το θράσος να μηνύσει και τα 9 μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή δήλωσαν συμπαράσταση στους απολυμένους.
Δεν περνάει απαρατήρητο ότι για μια μήνυση στην Καλλιθέα Αττικής κινητοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα ο κρατικός μηχανισμός, δικαστές και αστυνομία, με αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας Θεσσαλονίκης των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ και την αναζήτηση των υπολοίπων. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση άλλων παραγόντων της άρχουσας τάξης και στοιχείων του φασιστικού παρακράτους που κατά κανόνα διαφεύγουν από την αυτόφωρη διαδικασία.
Αυτά συμβαίνουν στην εποχή της εργοδοτικής ασυδοσίας, της αποθέωσης του κέρδους και της επιχειρηματικότητας και της συστηματικής κατασυκοφάντησης των σωματείων και των εργατικών αγώνων, που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα με το μνημονιακό πλαίσιο των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε πρόσφατα τον αντιαπεργιακό νόμο.
Εμείς στεκόμαστε στο πλάι της απολυμένης εργαζόμενης Α.Μ. και των συναδέλφων της καθώς και των συνδικαλιστών που διώκονται, και δηλώνουμε ξεκάθαρα: Θα είμαστε απέναντι στον Η. Μπάμζα και κάθε εργοδότη που πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, απέναντι σε κάθε νομοσχέδιο που καταπατά τα εργατικά δικαιώματα, σε κάθε κυβέρνηση και θεσμό που εκφράζει αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και η δικαστική ομηρία των απολυμένων της Vresnet και των αλληλέγγυων συνδικαλιστών της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού μαζικού κινήματος να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στους απολυμένους και διωκόμενους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου