Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Τιμωρούν αγωνιστή φαντάρο για συμμετοχή σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Τιμωρούν αγωνιστή φαντάρο για συμμετοχή σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη, για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (όπου καλούσαν συλλογικοί φορείς, εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι). Ο φαντάρος ασκώντας τα Συνταγματικά του δικαιώματα, εξέφρασε την Αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού. Πρόκειται για μια σκληρή και αυταρχική ποινή που επιβάλλεται με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα και η αγωνιζόμενη στρατευμένη νεολαία.
H κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την τιμωρία φαντάρου ο οποίος δημόσια, σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά, καταδίκασε τόσο την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ όσο όμως και την εκπαίδευση του ελληνικού στρατού για «σενάριο» καταστολής πλήθους. Το γεγονός έγινε λίγο μόνο καιρό όταν φαντάροι τιμωρήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική πορεία. Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι η κυβέρνηση αλλά και η φυσική ηγεσία του ελληνικού στρατού προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν το σύνολο της στρατευμένης νεολαίας.
Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες, καθώς δημιουργεί ένα στενό αυταρχικό πλαίσιο για τα στρατευμένα παιδιά του λαού. Επί ημερών της έχει τιμωρήσει φαντάρο που συμμετείχε σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση, τώρα στην Εργατική Πρωτομαγιά! Σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και πολεμικής προετοιμασίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν να βαρέσουν σιωπητήριο στα στρατόπεδα.
Οι φαντάροι όμως που προβαίνουν στις παραπάνω καταγγελίες και συμμετέχουν σε αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές πορείες, ως γνήσια τέκνα του λαού, με αυτές τους τις πράξεις δηλώνουν χωρίς δισταγμό ότι δεν θα καταστείλουν λαϊκές κινητοποιήσεις και δεν θα πολεμήσουν σε επιθετικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για μας η στάση του φαντάρου είναι παράδειγμα για όλη την σκληρά καταπιεζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Είναι υπόδειγμα αξιοπρέπειας και αγώνα που αποδεικνύει πως ο μόνος δρόμος για να μπορέσει ο λαός και η νεολαία να αντεπιτεθούν είναι ο συλλογικός αγώνας.
Η μαχόμενη νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για την εργατική και νεολαιίστικη αντεπίθεση απέναντι στα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε συλλογικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, κάθε σωματείο, συνδικάτο και φοιτητικό σύλλογο να δείξει την αλληλεγγύη του στο Διωκόμενο φαντάρο.
Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων!
Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό!
Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου