Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη που ζητούν νέα σύμβαση, αυξήσεις και επιστροφή των απωλειών, μέτρα για  την ασφάλεια στην εργασία και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καταγγέλουμε την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας της ΣΙΔΕΝΟΡ που αξιοποίησε το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο προκαλώντας απώλειες ακόμα και 40% στις εργατικές αποδοχές στο όνομα της κρίσης. Για να διατηρήσει τα «κεκτημένα» της επιστρατεύει αυταρχικά μέτρα, όπως το λοκ άουτ, τη διαθεσιμότητα των αγωνιζόμενων εργατών και τη στοχοποίηση του συνδικάτου. Η εργοδοτική αυθαιρεσία στηρίζεται από το κράτος που έχει επιστρατεύσει το συνδικαλιστικό της ασφάλειας ενάντια στη δράση του σωματείου, ενώ η εργοδοσία αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία για να σταματήσει τις κινητοποίησεις στα δικαστήρια επικαλούμενη τον αντιαπεργιακό νόμο Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολυεθνική ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μητρική εταιρία της ΣΙΔΕΝΟΡ στοχοποιεί αυτόν τον αγώνα για να μπορεί να λιώνει στην εκμετάλλευση τους μεταλλεργάτες εξασφαλίζοντας τα υπερκέρδη των μάνατζερ και των μετόχων. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με τα 4,4 δισ ευρώ ετήσια κέρδη, «δυσκολεύεται» να δώσει 6% αύξηση, μετά από 10ετή στασιμότητα αποδοχών που ακολούθησε τις μειώσεις.
Αυτόν τον αντεργατικό κόσμο των «επενδυτών» προσκυνά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η μνημονιακή αντιπολίτευση, η ακροδεξιά.
Ο αγώνας των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ δείχνει το δρόμο. Έξοδο από τα μνημόνια και ανθρώπινη ζωή για τους εργαζόμενους θα φέρουν μόνο οι αγώνες μας.
Να σταθούμε δίπλα στον αγώνα του σωματείου της ΣΙΔΕΝΟΡ με τη δύναμη της εργατικής αλληλεγγύης, με στήριξη της κινητοποίησης στα γραφεια της ΒΙΟΧΑΛΚΟ την Πέμπτη 25/7 και των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μέχρι τη δικαίωση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου