Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Όλοι την Πέμπτη 30/1 στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
29.1.2020
Ενάντια στην νέα συμφωνία Κυβέρνησης - ΗΠΑ για τις βάσεις
Όλοι την Πέμπτη 30/1 στη συγκέντρωση και πορεία
ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις
Αθήνα: Προπύλαια, 6μμ – Θεσσαλονίκη: Εγνατία & Αγ. Σοφίας, 6.30μμ
Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τα σύννεφα του πολέμου να μαζεύονται στην περιοχή: την όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ, τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία και στη Λιβύη, την υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, Ρωσία και άλλες χώρες, την πολιτική της κυβέρνησης –με τη συναίνεση μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης- για ανανέωση και επέκταση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα και για εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνες αποστολές, με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, στη Λιβύη, στη ΝΑ Μεσόγειο. 
Με τη νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει νέους χώρους στους φονιάδες των λαών, πέρα από τη βάση της Σούδας που αναβαθμίζεται. Ενισχύεται ο επικίνδυνος πολεμικός άξονας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ. Οι ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για να δράσουν εκατοντάδες μίλια μακριά, υπερασπιζόμενες τις ΑΟΖ που θα εκμεταλλευθούν ουσιαστικά οι πολυεθνικές. Μετατρέπουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο σε μια τεράστια βραδυφλεγή βόμβα, τόσο από στρατιωτική άποψη όσο και λόγω της απειλής ανυπολόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντος, όταν -κι όχι άμα- γίνει το πρώτο μεγάλο ατύχημα στις εγκαταστάσεις άντλησης υδρογονανθράκων στο βυθό της Μεσογείου.
Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός (όπως και οι άλλοι λαοί) από την κούρσα των ανταγωνισμών. Τα κέρδη θα πάνε στις πολυεθνικές, το αίμα, το δάκρυ, ο ιδρώτας και η μόλυνση στους λαούς. Το συμφέρον των εργαζομένων είναι η οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, χωρίς πολέμους, πολεμικές απειλές, ιμπεριαλιστική και αιματηρή επαναχάραξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Σε αυτό το στόχο, στον αγώνα για την αποτροπή του πολέμου, το εργατικό κίνημα βρίσκει το διεθνιστικό του περιεχόμενο.
  • Καμία νέα συμφωνία για στρατιωτικές βάσεις. Έξω τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου από την χώρα μας. Έξω από το ΝΑΤΟ
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία, για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου