Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Κάλεσμα στην Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανατολικών συνοικιών, 21 Μάη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η ΚΡΙΣΗ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ, 7.00 μμ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ΜΠΛΕ ΚΤΙΡΙΟ)
Η οικονομική κρίση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του λεξιλογίου μας και οι επιπτώσεις της είναι πλέον άμεσα ορατές στην καθημερινότητά μας. Η κρίση δεν είναι το αποτέλεσμα παροδικών «δυσλειτουργιών» ή απουσίας ικανών μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά το αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης και των αντιφάσεων που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννά και στις οποίες οφείλεται και η τεράστια παράλληλη περιβαλλοντική κρίση.
Παρά την τεράστια κερδοφορία των προηγούμενων ετών των ελληνικών επιχειρήσεων από την οποία οι εργαζόμενοι κέρδισαν μόνο κάποια ψίχουλα, η διέξοδος που σήμερα κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να επιβάλουν είναι να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων. Οι απολύσεις, η μείωση του ωραρίου με αντίστοιχη μείωση των μισθών, η δουλειά με το κομμάτι, η λιτότητα, το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, η επίθεση στο ασφαλιστικό, είναι τα πρώτα μέτρα αυτής της πολιτικής. Και βέβαια όλα αυτά με την αναγκαία συνοδεία μέτρων, (ιδιώνυμο αδίκημα της κουκούλας, παρακολούθηση των πορειών με κάμερες, ενοχοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου ως πηγή κάθε κακού,) στοχεύουν να ανακόψουν κάθε προσπάθεια αντίστασης και μαζικών αγώνων από τη μεριά των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, ακόμα μικρότερους μισθούς, ακόμα λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, ακόμα περισσότερες εγγυήσεις για το κεφάλαιο, κάνοντας φανερό ότι δεν πρόκειται για την «Ευρώπη των λαών», αλλά για την Ευρώπη του κεφαλαίου.
Είναι φανερό ότι διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων, διέξοδο στην αγωνία ενός κόσμου που αγωνιά, που ξεσηκώνεται, που αμφισβητεί, δεν μπορεί να δώσει ο εγκλωβισμός σε κυβερνητικές εναλλαγές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε, όμως, και τα κόμματα της επίσημης αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).
Χρειάζεται μια άλλη αριστερά, αποφασισμένη να αμφισβητήσει το σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής, μια αριστερά που να στηρίζει τους αγώνες συμβάλλοντας στις κρίσιμες καμπές του κινήματος και να τους τροφοδοτεί με ένα αντικαπιταλιστικό πολιτικό περιεχόμενο και πρακτική, που θα αντιστέκεται είτε στην ενσωμάτωση στα πλαίσια του συστήματος είτε στο συμβιβασμό και την ήττα που συστηματικά επιλέγει η επίσημη αριστερά.
Δυνάμεις και αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου, συγκρότησαν την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, την Α.ΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, φιλοδοξώντας να οικοδομήσουν την άλλη αριστερά, με συνείδηση, βέβαια, των δυσκολιών αλλά και της ανάγκης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η Α.ΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α γεννήθηκε μέσα από δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες και αναζητήσεις.
Γι’ αυτό και ως επιτροπή της Α.ΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην Ανατολική Θεσσαλονίκη η οποία συγκροτήθηκε από ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση, καλούμε σε συνέλευση-συζήτηση για την κρίση, το ρόλο της ΕΕ, τις ευρωεκλογές και την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι ώστε με άμεσο και δημοκρατικό τρόπο να αποφασιστούν και πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις στην περιοχή μας.
Καλούμε όσους και όσες μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες να έρθουν και να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου