Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Να αθωωθεί επιτέλους ο Παν. Κετίκης

Δικάζεται και σήμερα ο φοιτητής Παναγιώτης Κετίκης που έγινε διάσημος όταν βρέθηκε σε δικαστική ομηρία επειδή φόραγε... πράσινα παπούτσια.
Ο άδικος χαρακτήρας της δίωξης έχει αποδειχτεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιπέτεια ενός φοιτητή που βρέθηκε στους δρόμους μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους της γενιάς του ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική ΝΔ-ΕΕ είχε ένα σαφή στόχο: να φρονηματίσει, να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και τη νεολαία γενικότερα για να μη συσπειρώνονται στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας. Μιας εποχή που κρίνεται ποιος θα πληρώσει το κόστος της κρίσης του καπιταλισμού, το κεφάλαιο ή κόσμος της εργασίας. Δεν μπορούμε να δούμε την περιπέτεια του Π. Κετίκη χωριστά από τον παροξυσμό του κρατικού αυταρχισμού, ειδικά μετά το Δεκέμβρη.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους εκείνους που απαιτούν την άμεση αθώωση και απαλλαγή του Π. Κετίκη από τη δίωξη, το σταμάτημα των διώξεων και προφυλακίσεων σε βάρος διαδηλωτών και κοινωνικών αγωνιστών.
Είναι ώρα να μπει φραγμός στον αυταρχισμό και την ισοπέδωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό το φραγμό μπορεί να ορθώσει μόνο το μαζικό κίνημα και οι κοινωνικοί αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Θεσσαλονίκη, 19 Μάη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου