Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η ομιλία του σ. Χ. Αρχοντή στη συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, αγρότες και αγρότισσες, νέοι και νέες

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών. Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη Να ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ στις απεργίες για το Ασφαλιστικό, στα αγροτικά μπλόκα, τις διαδηλώσεις της Νεολαίας:Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπροστά και στην κάλπη:
  • Εκδικούμαστε την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ!
  • Καταδικάζουμε το σοσιαλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ!
  • Γυρνάμε την πλάτη στους Οικολόγους Πράσινους της ενσωμάτωσης!
  • Απομονώνουμε το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ!
Φίλες και Φίλοι,

Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ…

Βολεύει το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Δεν τιμωρεί αλλά ενισχύει, τελικά τα δυο μεγάλα κόμματα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ που μας μαυρίζουν τη ζωή!. Και επειδή αμέσως μετά τις 7 Ιουνίου ετοιμάζουν νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων για να βγουν από την κρίση τους, θέλουν να εκτρέψουν τη διαμαρτυρία μας στις παραλίες και στα βουνά. Θέλουν να είμαστε απαθείς, να μένουμε στη γκρίνια αλλά να μην ξεσηκωνόμαστε!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Λύση στην κρίση δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο δεύτερος πυλώνας του κεφαλαίου. Λύση δεν είναι ούτε οι κεντροδεξιές ούτε οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις με κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ ή με τους Πράσινους. Όπου δοκιμάστηκαν τέτοιες λύσεις είχαν τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, το Κομμουνιστικό & Εργατικό κίνημα, την Αριστερά. Δεν δίνουν προοπτική οι Οικολόγοι – Πράσινοι της αποχής από τους αγώνες για το περιβάλλον, της «πράσινης επιχειρηματικότητας», της αποδοχής των «ανθρωπιστικών» ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Να αντισταθούμε νικηφόρα Να ανατρέψουμε την επίθεση του κεφαλαίου Να επιβάλουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.

Φίλες και Φίλοι,

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ στην πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους απόμαχους της δουλείας, ως αναλώσιμο υλικό

Που υποτάσσει την επιστήμη και τον πολιτισμό στο κεφάλαιο

Που καταστρέφει το περιβάλλον και παραδίδει τα δάση, τους ελεύθερους χώρους, τις ακτές στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Που θεωρεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ανθρώπους χωρίς δικαιώματα.

Που υψώνει νέες μορφές διακρίσεων και καταπίεσης απέναντι στις γυναίκες

Ενωτικά, μαχητικά, αποφασιστικά με συλλογικούς αγώνες, μέσα από ένα Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα που μπορεί να εκπονηθεί στη βάση των προτάσεων που έχουν διαμορφώσει, μέσα από τη συλλογική τους πάλη, τους αγώνες τους, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι σε κοινωνικά & παραγωγικά χρήσιμες δραστηριότητες, η διανόηση, η νεολαία, οι γυναίκες. Να επιβάλουμε:

- Απαγόρευση των απολύσεων. Σταθερή & πλήρη εργασία για όλους. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασία. Υπεράσπιση του 8ωρου, πάλη για 35ωρο- 7ωρο- 5νθήμερο. Αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα στο ύψος των αναγκών μας. Ριζική μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης. Προστασία των ανέργων, σ’ όλη τη διάρκεια ανεργίας.

- Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων που κλείνουν , χωρίς αποζημίωση, τώρα! Εθνικοποίηση όλων των βασικών τομέων της οικονομίας. Παραγωγική ανασυγκρότηση στη βάση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού. Εργατικός και λαϊκός έλεγχος στην παραγωγή, την οικονομία.

- Δημόσια αποκλειστικά, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλους. Αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση αναδιανεμητικού χαρακτήρα. Επαναδημοσιοποίηση όλων των κλάδων, επιχειρήσεων, χώρων, λειτουργιών, που ιδιωτικοποιήθηκαν!

- Προστασία του περιβάλλοντος από την οικολογική καταστροφή. Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, των δασών, των ακτών από την «ανάπτυξη».

- Στήριξη στους αγρότες κατά της ΚΑΠ, των καρτέλ, των πολυεθνικών. Κατώτατες Εγγυημένες Ικανοποιητικές Τιμές στα αγροτικά προιόντα. Επανασύνδεση &τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Ολόπλευρη κάλυψη της αγροτικής παραγωγής από δημόσιο, γενναία χρηματοδοτούμενο από τον προυπολογισμό ΕΛΓΑ. Διπλασιασμός των συντάξεων του ΟΓΑ, σύνταξη στα 60 για τους αγρότες & στα 55 για τις αγρότισσες. Για ένα Παραγωγικό Συνεταιρισμό νέου τύπυ της εργαζόμενης αγροτιάς, σε εθελοντική βάση, μοχλό ριζικής αλλαγής στην ύπαιθρο, παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, για φτηνά και υγιεινά προϊόντα διατροφής που έχει ανάγκη η κοινωνία.

- Διεύρυνση των δημοκρατικών, λαϊκών ελευθεριών. Αφοπλισμό της αστυνομίας στις λαικές εκδηλώσεις. Κατάργηση όλων των ειδικών σωμάτων. Κατάργηση των χαφιεδοκαμερών.

- Πραγματική ισότητα των φύλων.

- Πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

- Ειρηνικές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ των λαών. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων & στρατιωτικών. Κατάργηση του μισθοφορικού χαρακτήρα του στρατεύματος, σύμφωνα με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Κλείσιμο όλων των βάσεων. Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη και κοινή πάλη με τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο!

Φίλες και Φίλοι’

Ένα τέτοιο Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα, που άξονές του περιγράψαμε παραπάνω, μπορεί να εκπονηθεί σήμερα και να εκφράζει τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε την εκτίμηση ότι οι εργαζόμενες τάξεις της πόλης και της υπαίθρου έχουν την δυνατότητα σήμερα να εκπονήσουν ένα τέτοιο Πρόγραμμα και να παλέψουν για την υλοποίησή του, με την ανοικτή, ενεργή, δημοκρατική συμμετοχή τους.

Με τα 28 δις που έδωσαν στους τραπεζίτες μπορεί να χρηματοδοτηθεί η δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία και η κοινωνική ασφάλιση. Με τα 8 δις ευρώ φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων. Με τα χρήματα των υπέρογκων εξοπλισμών θα μπορούσαμε να καλύψουμε τα ελλείμματα των νοσοκομείων.

Φίλες και Φίλοι

Ενωμένοι, μπορούμε ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΔΙΠΟΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΝΟΣ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ», ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με την μετωπική πάλη, την κοινή δράση για την ανατροπή της επίθεσης. Την ανασυγκρότηση της ίδιας της κατακερματισμένης Εργατικής Τάξης σήμερα, όλων των εργαζόμενων της πόλης και του χωρίου, του χεριού και του πνεύματος, για να ξαναγίνει τάξη για τον εαυτό της!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Στις ευρωεκλογές και στους αγώνες μας, μαζί με τους αγώνες των λαών της Ευρώπης και τα ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα και την Ευρωσυνθήκη των λαών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας

Φίλες και Φίλοι,

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ !

Η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, την ΕΕ και την ευρωζώνη χειροτέρευσε τη θέση των εργαζόμενων, των αγροτών, της νεολαίας. καλυτέρευσε τη θέση και τα κέρδη του κεφαλαίου Η ΕΕ στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των εργατικών τάξεων, όλων των λαών της Ευρώπης.

-Το Μάαστριχτ, η Λισαβόνα, η Ευρωσυνθήκη καταπατούν τα δικαιώματα των λαών-Το Ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έφεραν ασυδοσία για τις Πολυεθνικές και έκρηξη της ακρίβειας

-Η ΟΝΕ και τα Σύμφωνα Σταθερότητας οδήγησαν στη λιτότητα, την περικοπή κοινωνικών δαπανών, την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση

-Η απελευθέρωση των αγορών επέβαλε την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων, ακτών, λειτουργιών, δημόσιας περιουσίας

-Η Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζει την εργαζόμενη αγροτιά, καταστρέφει καλλιέργειες, εκτροφές, τομείς παραγωγής, οδηγεί σε διατροφική εξάρτηση και φέρνει τα μεταλλαγμένα, τις διοξίνες.

-Η Διαδικασία της Μπολόνια οδηγεί στην παιδεία της αγοράς και στα πτυχία χωρίς εργασιακά δικαιώματα

-Η Συνθήκη Σένγκεν και η Ευρωαστυνομία ενισχύουν την καταστολή και το φακέλωμα σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών

-Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και ο Ευρωστρατός σημαίνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, παραπέρα πρόσδεση στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ.

Η νεοφιλελεύθερη αστική πολιτική και η ΕΕ εκτίναξαν τα κέρδη των τραπεζών πάνω από 700% σε 10 χρόνια! Έριξαν το μερίδιο των μισθών από 58% του ΑΕΠ στο 40% σε 20 χρόνια! Σπρώχνουν στην ανεργία πάνω από το 10% των εργαζόμενων (25% των νέων), τους παραδίνουν στον εργασιακό μεσαίωνα της ελαστικής εργασίας και στα νύχια των σύγχρονων δουλεμπόρων.

Μας διαφήμισαν τα χρήματα των «πακέτων» και των Κ.Π.Σ., αλλά αποσιώπησαν ότι είναι επιδοτήσεις προς το κεφάλαιο χρήματα δικά μας, που οδηγούν σε απώλεια εργατικού και αγροτικού εισοδήματος, διόγκωση των εμπορικών ελλειμμάτων και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Φίλες και Φίλοι,

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ! ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! Εμείς πιστεύουμε, ότι οποιαδήποτε κοινωνική και πολιτική κατάκτηση σε όφελος των εργαζόμενων στον τόπο μας και στην Ευρωπαική Ένωση περνά σήμερα μέσα από την Ρήξη με την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση και τη διάλυση της Ε.Ε., με βάση τον βαθμό ωρίμανσης της συνείδησης, την απόφαση της ίδιας της Εργατικής Τάξης, της εργαζόμενης αγροτιάς, της μισθωτής διανόησης, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών. Που μέσα από ένα Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα θα συνδέει τα άμεσα αιτήματα με τον αγώνα για ένα θεμελιακά νέο δημιούργημα που είναι σήμερα αναγκαίο. Αυτό της εξουσίας της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, του Σοσιαλιστικού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα , τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τον κόσμο. Για αυτό, στις ευρωεκλογές και τους αγώνες, σας καλούμε να πούμε:

ΟΧΙ! - Στη Συνθήκη του Μάαστριχ και της Λισσαβόνας

- Στην Ευρωσυνθήκη και σε κάθε εκδοχή Ευρωσυντάγματος που προσπαθούν σήμερα να επαναφέρουν για να συνταγματοποιήσουν τον καπιταλισμό στην Ε.Ε. ως το μοναδικό αποδεκτό κοινωνικό- πολιτικό σύστημα. Για αυτό και ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο Γκόραν Λίμπλαντ ή τις πρωτοβουλίες της Τσέχικης Προεδρίας.

- Στο Ευρώ και την ΟΝΕ- Στην οδηγία Μπόλκενστάιν και στο 65ωρο

- Στη συμφωνίες Σένγκεν και την ευρωαστυνομία

- Στον ευρωστρατό συμπλήρωμα του ΝΑΤΟ- Στην «πολιτική της Μπολόνια» και τα επιχειρηματικά &ιδιωτικά ΑΕΙ

- Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική

- Στην Ευρώπαική Ένωση – Φρούριο και το ρατσισμό

Η συμμετοχή στην ΕΕ δίνει δύναμη στον ελληνικό καπιταλισμό και έδαφος στους ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες για να ξηλώνουν τις κοινωνικές κατακτήσεις. Οποιαδήποτε προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα, για ανατροπές προς το συμφέρον των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για κοινωνικό μετασχηματισμό περνάει μέσα από την ολόπλευρη σύγκρουση με την ΕΕ!

Εμείς, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας, στη χώρα μας και στην Ευρωπαική Ένωση να παλέψουμε για να αποκρουσθούν:

- Η καπιταλιστική «παγκοσμιοποίηση», η υπεράσπιση της ΕΕ, ο νεοφιλελευθερισμός που πρεσβεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

- Η «πράσινη ανάπτυξη» που πρεσβεύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) που απλώς θα ανοίξει νέα πεδία καπιταλιστικής κερδοφορίας.

- Η πατριδοκαπηλία, ο ρατσισμός αλλά και η υποκριτική ρητορεία περί «μαχητικής διαπραγμάτευσης» εντός της ΕΕ που πρεσβεύουν ακροδεξιά κόμματα, όπως ο ΛΑΟΣ



ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 7η ΙΟΥNΙΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ & ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ´, ΑΝΕΡΓΟΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ tης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ- της Νέας Δημοκρατίας- του ΠΑΣΟΚ και των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΛΑΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Ενσωμάτωσης!

Καλούμε τους Κομμουνιστές, τους αριστερούς ριζοσπάστες, να στηρίξουν το Αντικαπιταλιστικό, Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Το ενωτικό ΜΕΤΩΠΟ που είναι ανοικτό και σε άλλες Πολιτικές & Κοινωνικές Δυνάμεις και Αγωνιστές. Για την Πολιτική Ανασυγκρότηση του Εργατικού-Λαικού Κινήματος! Της ίδιας της Εργατικής Τάξης μέσα από ένα Μαζικό Πολιτικοποιημένο Κίνημα! Για το Σοσιαλισμό με κομμουνιστική προοπτική!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!

ΦΙΛΕΣ & ΦΙΛΟΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ & ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το ψηφοδέλτιο του Μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς & της ριζοσπαστικής Οικολογίας! Το ψηφοδέλτιο του πιο συνεπούς πολέμιου του Πλαισίου & της Πολιτικής της Ευρωπαικής Ένωσης!Το ψηφοδέλτιο του Μετώπου της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου