Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Και τούτη η παρέλαση ήταν του λαού


Κάτω το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ
Θεσσαλονίκη, 25 Μαρτίου 2012
Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη απέδειξε την πλήρη απομόνωση του «επίσημου» πολιτικού προσωπικού από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και νεολαίων της πόλης. Η μόνη προβοκάτσια σήμερα ήταν τελικά αυτή που στήθηκε από την κυβέρνηση, την τοπική δημοτική αρχή και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Το όργιο προπαγάνδας, τα πολεμικά ανακοινωθέντα και οι στημένες διαρροές είχαν ως αποτέλεσμα οι «επίσημοι» - εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Τρόικας να παρακολουθούν μόνοι τους την παρέλαση με την προστασία μιας πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης, ωσάν μισητοί αυτοκράτορες ή στρατεύματα κατοχής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις πολλές δεκάδες προσαγωγές κυρίως μαθητών και φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους 7 αγωνιστές - μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ιδιαίτερα, καταγγέλλουμε την άθλια κρατική μεθόδευση να στοχοποιηθούν τις τελευταίες ημέρες οι αγωνιστές που κατηγορήθηκαν για την παρέλαση του λαού την 28η Οκτώβρη.
Η επιστροφή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και το αυταρχικό κράτος του τρόμου των ελεύθερων σκοπευτών, των συμμοριών ΔΙΑΣ και των ασφαλιτών πάνε χέρι - χέρι με την πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Όσο κι αν επιχείρησαν όμως να απαγορεύσουν τη συγκέντρωση που καλούσαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, επιτροπές κατοίκων, πολιτικές συλλογικότητες και η ΚΕΕΡΦΑ, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν τον τρόμο στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής. Όπως σε όλες τις πόλεις της χώρας, έτσι και στη Θεσσαλονίκη ο ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός γύρω από τις συγκέντρωση και η λογοκρισία που πήγε να επιβληθεί με  ασπίδες και κλομπ έσπασε στην πράξη. Κανείς δε μπορεί να εμποδίσει ένα λαό αποφασισμένο να διαδηλώσει! Τα μισητά κιγκλιδώματα έπεσαν, τα λαομίσητα ΜΑΤ παραμέρισαν και η λαϊκή διαδήλωση μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους έδωσε τον τόνο του ξεσηκωμού και της ανατροπής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, χωρίς κανένα φόβο, αλλά με πάθος κι εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του λαού να διαδηλώνει, να συγκρούεται και να νικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου