Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Απόφαση (4/5) της ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την 4η Συνδιάσκεψη


ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣΕ 4/5

Η ΚΣΕ συνεδρίασε στις 4/5 με θέματα την αποτίμηση της συνδιάσκεψης και το σχεδιασμό της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

1.     Η 4η συνδιάσκεψη αποτιμάται ως  ένα θετικό και σημαντικό βήμα στην  αναβάθμιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εμβάθυνση και αποσαφήνιση των πολιτικών της θέσεων. Παρά τα προβλήματα λειτουργίας των τοπικών και κλαδικών επιτροπών το προηγούμενο διάστημα, κατά την προσυνδιασκεψιακή διαδικασία η πλειοψηφία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στις συνελεύσεις και μέσα σε συντροφικό κλίμα συζήτησε για τις Θέσεις. Η συζήτηση κατά τη συνδιάσκεψη, υπήρξε πλούσια, ουσιαστική και συνθετική,  γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και στις ψηφοφορίες: για τις Θέσεις και τις καταστατικές αρχές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την εκλογή των νέων οργάνων (ΠΣΟ, ΚΣΕ).
2.     Στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης της συνδιάσκεψης, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κινηθεί στην κατεύθυνση συγκρότησης αντιπολεμικής πρωτοβουλίας η οποία θα αποτελείται από δυνάμεις και αγωνιστές και η οποία θέλουμε να συμβάλλει στην εμφάνιση ενός πλατιού αντιπολεμικού κινήματος. Εκτιμάται ότι χρειάζεται να ξετυλιχθεί  κατ’ αρχάς η αυτοτελής παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα της πολεμικής απειλής στην περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο άμεσα θα κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη με αντίστοιχο περιεχόμενο. Επιπλέον, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει στο ξεδίπλωμα και στο συντονισμό των εργατικών αγώνων ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, στο δυνάμωμα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. 
3.     Η ΚΣΕ καλεί τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές να συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα, με θέμα την αποτίμηση της συνδιάσκεψης και το σχεδιασμό για την υλοποίηση των αποφάσεών της. Συγκεκριμένα χρειάζεται οι επιτροπές να προγραμματίσουν την παρέμβασή τους στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές με εκδηλώσεις και εξορμήσεις προβολής της απόφασης της συνδιάσκεψης και της αναγκαιότητας ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντι ΕΕ, αντικυβερνητικού και διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος. Παράλληλα χρειάζεται οι συνελεύσεις να προχωρήσουν στο σχεδιασμό μόνιμης παρέμβασης στους χώρους για το ξεδίπλωμα αγώνων και αντιστάσεων και επαφής με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που αναζητούν και προβληματίζονται για την εναλλακτική προοπτική ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, του πολέμου και της κυβέρνησης που το υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου