Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η προκήρυξη της ΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνταξιούχων και βίντεο από τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

       Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι εκάστοτε κυβερνήσεις με εκτρωματικούς νόμους και χρηματοπιστωτικά κόλπα, κλέβουν τα αποθεματικά των ταμείων (πάνω από 150 δις ευρώ μέχρι σήμερα έχουν κλαπεί από τις εισφορές μας) και τα δίνουν στους τοκογλύφους δανειστές, ώστε –όπως λένε– «να μειωθεί το χρέος»· ένα χρέος που όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται συνεχώς και, κυρίως, ένα χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, αλλά οι καπιταλιστές και οι δικοί τους νόμοι.
      Η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαθιά υποταγμένη στις προσταγές που δίνει το καπιταλιστικό διευθυντήριο ΕΕ και ΔΝΤ για σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, πιστή στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κλιμακώνει την επίθεση τόσο ενάντια στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας, όσο και σε μας, τους απόμαχους της εργασίας, τους συνταξιούχους.

Στα πλαίσια αυτά
·                     Έχουν μετατρέψει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις σε ...προνοιακά  βοηθήματα (μειώσεις έως 60% στις κύριες ,έως 80% στις επικουρικές), και το ΕΚΑΣ σε ένα ελάχιστο βοήθημα (για το οποίο μάλιστα προβλέπεται σταδιακά η πλήρης κατάργησή του! ) ενώ την ίδια στιγμή θεσμοθετούν νέα φορομπηχτικά  μέτρα για την αφαίμαξη του όποιου εισοδήματος έχει απομείνει.
·                Έχουν μετατρέψει τα κοινωνικά αγαθά υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό  σε εμπορεύματα,  στο όνομα της κερδοφορίας που παραπλανητικά ονομάζουν «ανάπτυξη». Στο όνομα αυτής της «μελλοντικής ανάπτυξης» (που πρόστυχα και υποκριτικά υπόσχονται εδώ και δεκαετίες), καταργούνται κοινωνικές παροχές που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, ενώ μετέτρεψαν τα παιδιά μας σε μετανάστες και εργασιακούς δούλους του 21ου αιώνα!!!

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,  
Η επίθεση που γίνεται στους ανθρώπους του μεροκάματου, του μόχθου και στους απόμαχους της εργασίας είναι ταξική. Ταξικός κι ο αγώνας μας.  Από την μια είναι το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου με τις δομές ΕΕ και ΔΝΤ σε σύμπνοια με την εκάστοτε δουλικά υποταγμένη κυβέρνηση και από την άλλη το μέτωπο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ο δρόμος της σύγκρουσης είναι αναπόφευκτος και η ανατροπή της  βάρβαρης, ανθρωποφάγας πολιτικής τους είναι η μόνη λύση.

Γι αυτό λοιπόν διαδηλώνουμε:
·      ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ!
·     ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!!!
·     Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου