Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μια απάτη των γραφειοκρατών και του κεφαλαίου

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
28.5.2018
Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μια απάτη των γραφειοκρατών και του κεφαλαίου. Αγώνας ταξικός για ζωή και δουλειά με δικαιώματα
Τρίτη 29/5: Αθήνα, πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής), 6μμ - Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 7μμ
Τετάρτη 30/5, Αθήνα, έδρα ΓΣΕΕ, 10.30πμ – Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 10πμ
  1. Η 4η αξιολόγηση, με τα 88 νέα προαπαιτούμενα, θα φέρει νέα αντεργατικά μέτρα, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν σε όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν μέχρι τώρα εφαρμοστεί και σε εκείνα που πρόκειται να εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες (περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια κ.ά.). Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια είναι καθαρό ψέμα όσες διαβεβαιώσεις και να δώσει η κυβέρνηση. Ακόμα και αν αλλάξουν όνομα στα μνημόνια, η λιτότητα και ο αυταρχισμός ήρθαν για να μείνουν. Χρειάζεται αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στα καινούρια και τα παλιά μέτρα.
  2. Η «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με εκπροσώπους εργοδοτικών ενώσεων (ΕΣΕΕ) και διαταξικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς (ΓΣΕΒΕ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι κ.α.), εκφράζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και είναι μια αντιδραστική συμμαχία υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των εργοδοτών στα σχέδια της κυβέρνησης, των δανειστών και των μνημονιακών κομμάτων. Υμνεί τα ματωμένα πλεονάσματα, την «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ, την εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να συμμετέχει στην «Κοινωνική Συμμαχία». Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση των συνομοσπονδιών από την αντιδραστική αυτή συμμαχία.
Η «κοινωνική συμμαχία» καλεί την «πανεθνική μέρα δράσης» στις 30 Μάη σε μια προσπάθεια για την ακύρωση της προσπάθειας αγωνιστικής έκφρασης της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Για τη μετατροπή των συνδικάτων σε ταξικούς «εταίρους» συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο, για την καθολική παράλυση των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος μπροστά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέσα στον Ιούνιο.
  1. Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι να βάλει μπροστά τα εργατικά αιτήματα ενάντια στη ευρωμνημονιακή λαίλαπα,  να ακυρώσει τα αντιδραστικά σχέδια της «κοινωνικής συμμαχίας» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με σχέδιο για τη γενίκευση όλων των μικρών και μεγάλων αγώνων που έχουν ξεκινήσει (ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, κινητοποιήσεις σε σχολεία νοσοκομεία και δήμους για προσλήψεις και για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, απεργία στις 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί).
Για να ξεδιπλωθεί η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που θα ανοίξει το δρόμο για ένα δυνατό αγωνιστικό και απεργιακό κίνημα με συνέχεια και προοπτική. Που δεν θα αφήσει να περάσει η ματωμένη «μεταμνημονιακή ανάπτυξη». Με επίκεντρο τις εργατικές ανάγκες και διεκδικήσεις, για τη δουλειά, το ψωμί και τις ελευθερίες του σήμερα. Για την  αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Ενάντια σε κυβέρνηση, κεφαλαίο, ΕΕ και ΔΝΤ, εργοδοσία, σε σύγκρουση με τα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοτικής «Κοινωνικής Συμμαχίας» και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
  1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε κοινή δράση με ένα αγωνιστικό σχέδιο δράσης, με διάρκεια και αποφασιστικότητα, για να περάσουν τα συνδικάτα και οι απεργίες στα χέρια των εργαζομένων.
  1.  Βασικοί σταθμοί αυτής της πορείας.
  • Στις 29 Μάη συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής με την συμμετοχή εκπρόσωπων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ.
  • Η απεργία της 30ης Μάη θα μας βρει στο δρόμο, απεργούς, ενάντια στην «πανεθνική ημέρα δράσης», ενάντια σε κεφάλαιο - ΕΕ - κυβέρνηση- υποταγμένο συνδικαλισμό και στην «κοινωνική τους συμμαχία».
  • Για την Αθήνα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.30πμ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, για τη μαζική καταγγελία - διαμαρτυρία ενάντιά της. Διαδηλώνουμε στα γραφεία εργοδοτικών         οργανώσεων (ΣΕΒ κλπ) και τη Βουλή.
  • Καλούμε τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις των φτωχών ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των αγροτών, τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής νεολαίας να βρεθούν στον δρόμο σε κάθε βήμα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, στην ψήφιση των προαπαιτουμένων και του σφαγιαστικού Μεσοπρόθεσμου με πανεργατική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω» τον Ιούνιο, με ταξικά αιτήματα και με στόχο την ακύρωση των προαπαιτούμενων μέτρων της 4ης αξιολόγησης που θέλουν να επικυρώσουν στη Βουλή πριν το eurogroup στις 21 Ιούνη.
Όχι σε παλιά και νέα μνημονιακά μέτρα.
Αυξήσεις, προσλήψεις, σταθερή δουλειά, μείωση ωρών εργασίας, για όλους.
Όχι  στις ιδιωτικοποιήσεις. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για εξοπλισμούς. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικά, πολεμικά σχέδια.
Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ και Ε.Ε.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση φασιστικών στοιχείων στον Γιάννη Μπουτάρη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
21.5.2018
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση φασιστικών στοιχείων στον Γιάννη Μπουτάρη
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από οργανωμένη φασιστική ομάδα τραμπούκων σε εκδήλωση ποντιακών σωματείων.
Δεν υπερασπίζονται καμιά δίκαιη υπόθεση ούτε και την ιστορική μνήμη. Πρόκειται για άλλη μια επίθεση των φασιστικών κύκλων της πόλης, των ίδιων που κυνηγούν τα προσφυγάκια έξω από τα σχολεία, κάνουν επιθέσεις στα θέατρα, απειλούν το εργατικό κίνημα και όσους διαφωνούν με την εγκληματική ιδεολογία τους, κηρύσσουν το μίσος ενάντια σε κοινωνικές ομάδες, από τους ομοφυλόφιλους μέχρι τις θρησκευτικές μειονότητες. Στο όνομα δήθεν της πατρίδας προσκυνούν το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, προπαγανδίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή, το εθνικιστικό μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο, το σκοταδισμό και την υποταγή στην άρχουσα τάξη. Είναι η ίδια εγκληματική δράση που οδήγησε στο κάψιμο της κατάληψης Λιμπερτάτια από φασίστες που συμμετείχαν στο εθνικιστικό  συλλαλητήριο και στις επιθέσεις στους μετανάστες στη Λέσβο.
Οι καταγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επίθεση είναι τελείως υποκριτικές. Η πολιτική της κυβέρνησης δίνει χώρο στους φασίστες, η αστυνομία του Τόσκα έκανε τα στραβά μάτια στη πυρπόληση της Λιμπερτάτια και στην επίθεση στους μετανάστες στη Μυτιλήνη, η Δεξιά τους κάνει πλάτες και τρέφει στους κόλπους της όλο το ακροδεξιό σκυλολόι από τους πιστούς του Άνθιμου μέχρι τον Ψωμιάδη.
Οι φασιστικές συμμορίες αποθρασύνονται από την προπαγάνδα που βαφτίζει βία τη δράση του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, ενώ δαιμονοποιεί τη μαχόμενη Αριστερά, ειδικά την αντικαπιταλιστική, αλλά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ίδια προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου, της ΕΕ και των κυρίαρχων ΜΜΕ εξωραΐζει τη φασιστική βία και τρομοκρατία σαν μεμονωμένα περιστατικά ή χουλιγκάνικες εκδηλώσεις, ακόμα και όταν στρέφονται ενάντια σε ανθρώπινες ζωές.
Οι πολιτικές διαφωνίες μας και η σταθερή αντιπαράθεση με τις επιλογές του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δεν θα θολώσουν τη ματιά μας. Όποιος ανεχτεί ή εθελοτυφλεί μπροστά στην τρομοκρατική δράση της φασιστικής ακροδεξιάς, θα τη βρει μπροστά του.
Δεν έχουν καμιά σχέση με τη δίκαιη οργή του λαού οι τραμπούκοι, οι απόντες από τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες αυτής της πόλης για τη δουλειά, το σώσιμο του σπιτιού από τους πλειστηριασμούς, το σχολείο και το νοσοκομείο, το νερό και περιβάλλον, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Η αριστερά, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να μπουν μπροστά ενάντια στη φασιστική απειλή, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, την πολεμοκαπηλεία, την ομοφοβία. Να τσακίσουμε τους φασίστες και τους επίγονους των δολοφόνων του Λαμπράκη. Να τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Συγκέντρωση και διαδήλωση, Τρίτη 15/5, στην Καμάρα, 7 μμ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
14.5.2018
Λευτεριά στη Παλαιστίνη
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις σημερινές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού, με 37 νεκρούς και 1.700 τραυματίες, απέναντι στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανήμερα της 70ης επετείου της «Νάκμπα» (Καταστροφή), όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τη γη τους για να δημιουργηθεί το "κράτος - χωροφύλακας" του Ισραήλ, οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν με προκλητικό τρόπο τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. 
Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σ' αυτό το έγκλημα. Η Ελλάδα έχει γίνει μαζί με τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ο πιο πιστός σύμμαχος των Ισραηλινών, των φονιάδων του Παλαιστινιακού λαού. Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κοτζιάς έχουν στα χέρια τους το αίμα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για μία ελεύθερη Παλαιστίνη.
Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου.
Λευτεριά στη Παλαιστίνη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ.
·         ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 6.00 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
·         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ 7:00 μ.μ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Απόφαση (4/5) της ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την 4η Συνδιάσκεψη


ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣΕ 4/5

Η ΚΣΕ συνεδρίασε στις 4/5 με θέματα την αποτίμηση της συνδιάσκεψης και το σχεδιασμό της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

1.     Η 4η συνδιάσκεψη αποτιμάται ως  ένα θετικό και σημαντικό βήμα στην  αναβάθμιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εμβάθυνση και αποσαφήνιση των πολιτικών της θέσεων. Παρά τα προβλήματα λειτουργίας των τοπικών και κλαδικών επιτροπών το προηγούμενο διάστημα, κατά την προσυνδιασκεψιακή διαδικασία η πλειοψηφία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στις συνελεύσεις και μέσα σε συντροφικό κλίμα συζήτησε για τις Θέσεις. Η συζήτηση κατά τη συνδιάσκεψη, υπήρξε πλούσια, ουσιαστική και συνθετική,  γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και στις ψηφοφορίες: για τις Θέσεις και τις καταστατικές αρχές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την εκλογή των νέων οργάνων (ΠΣΟ, ΚΣΕ).
2.     Στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης της συνδιάσκεψης, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κινηθεί στην κατεύθυνση συγκρότησης αντιπολεμικής πρωτοβουλίας η οποία θα αποτελείται από δυνάμεις και αγωνιστές και η οποία θέλουμε να συμβάλλει στην εμφάνιση ενός πλατιού αντιπολεμικού κινήματος. Εκτιμάται ότι χρειάζεται να ξετυλιχθεί  κατ’ αρχάς η αυτοτελής παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα της πολεμικής απειλής στην περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο άμεσα θα κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη με αντίστοιχο περιεχόμενο. Επιπλέον, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει στο ξεδίπλωμα και στο συντονισμό των εργατικών αγώνων ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, στο δυνάμωμα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. 
3.     Η ΚΣΕ καλεί τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές να συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα, με θέμα την αποτίμηση της συνδιάσκεψης και το σχεδιασμό για την υλοποίηση των αποφάσεών της. Συγκεκριμένα χρειάζεται οι επιτροπές να προγραμματίσουν την παρέμβασή τους στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές με εκδηλώσεις και εξορμήσεις προβολής της απόφασης της συνδιάσκεψης και της αναγκαιότητας ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντι ΕΕ, αντικυβερνητικού και διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος. Παράλληλα χρειάζεται οι συνελεύσεις να προχωρήσουν στο σχεδιασμό μόνιμης παρέμβασης στους χώρους για το ξεδίπλωμα αγώνων και αντιστάσεων και επαφής με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που αναζητούν και προβληματίζονται για την εναλλακτική προοπτική ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, του πολέμου και της κυβέρνησης που το υπηρετεί.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για άλλη μια φορά επιστράτευσε δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, κλούβες, ασφαλίτες για να καταστείλει την κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας την Τετάρτη 9/5 σε συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της πόλης.
Η επιστράτευση της αστυνομίας υπό τις εντολές των συμβολαιογράφων και των συμφερόντων που εκτελούν τους πλειστηριασμούς, γίνεται στα πλαίσια της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρα αποφασισμένη να ρημάξει τα λαϊκά στρώματα για χάρη της κερδοσκοπίας των φαντς, των τραπεζών και των άλλων κορακιών που πλουτίζουν από το αίμα του λαού!
Σημειώνουμε τη σιωπή των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών που υποτίθεται αρνούνταν στα λόγια το ρόλο του εκτελεστικού οργάνου των κατασχέσεων, αλλά την κρίσιμη στιγμή επιβάλλουν την εκτέλεση των πλειστηριασμών με μοναδική σκληρότητα και επιθετικότητα ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία.
Η κυβέρνηση και ο μηχανισμός κρατικής καταστολής ξεπέρασε κάθε όριο, παραβιάζοντας ανοιχτά και το νομικό πλαίσιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που έχουν γίνει κουρέλι από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Έτσι εμπόδισαν στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο, μαζί με τον Ηλία Σμήλιο, ώστε να παρουσιαστεί για προκαταρτική εξέταση για τη νέα, τρίτη δίωξη εναντίον του με αφορμή τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στην πραγματική ζωή για τον Κοντονή και την κυβέρνηση Τσίπρα η περίφημη νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών, ακόμα και αυτή που φτιάξανε στα μέτρα της Τρόικας, μπορούν να περιμένουν όταν κρίνονται τα συμφέροντα των τραπεζών, των φαντς και των κορακιών-συμβολαιογράφων.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Τιμωρούν αγωνιστή φαντάρο για συμμετοχή σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Τιμωρούν αγωνιστή φαντάρο για συμμετοχή σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη, για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (όπου καλούσαν συλλογικοί φορείς, εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι). Ο φαντάρος ασκώντας τα Συνταγματικά του δικαιώματα, εξέφρασε την Αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού. Πρόκειται για μια σκληρή και αυταρχική ποινή που επιβάλλεται με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα και η αγωνιζόμενη στρατευμένη νεολαία.
H κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την τιμωρία φαντάρου ο οποίος δημόσια, σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά, καταδίκασε τόσο την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ όσο όμως και την εκπαίδευση του ελληνικού στρατού για «σενάριο» καταστολής πλήθους. Το γεγονός έγινε λίγο μόνο καιρό όταν φαντάροι τιμωρήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική πορεία. Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι η κυβέρνηση αλλά και η φυσική ηγεσία του ελληνικού στρατού προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν το σύνολο της στρατευμένης νεολαίας.
Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες, καθώς δημιουργεί ένα στενό αυταρχικό πλαίσιο για τα στρατευμένα παιδιά του λαού. Επί ημερών της έχει τιμωρήσει φαντάρο που συμμετείχε σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση, τώρα στην Εργατική Πρωτομαγιά! Σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και πολεμικής προετοιμασίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν να βαρέσουν σιωπητήριο στα στρατόπεδα.
Οι φαντάροι όμως που προβαίνουν στις παραπάνω καταγγελίες και συμμετέχουν σε αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές πορείες, ως γνήσια τέκνα του λαού, με αυτές τους τις πράξεις δηλώνουν χωρίς δισταγμό ότι δεν θα καταστείλουν λαϊκές κινητοποιήσεις και δεν θα πολεμήσουν σε επιθετικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για μας η στάση του φαντάρου είναι παράδειγμα για όλη την σκληρά καταπιεζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Είναι υπόδειγμα αξιοπρέπειας και αγώνα που αποδεικνύει πως ο μόνος δρόμος για να μπορέσει ο λαός και η νεολαία να αντεπιτεθούν είναι ο συλλογικός αγώνας.
Η μαχόμενη νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για την εργατική και νεολαιίστικη αντεπίθεση απέναντι στα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε συλλογικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, κάθε σωματείο, συνδικάτο και φοιτητικό σύλλογο να δείξει την αλληλεγγύη του στο Διωκόμενο φαντάρο.
Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων!
Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό!
Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ