Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στους χρυσοθήρες




ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία



Θεσσαλονίκη, 27.3.2015
Δελτίο τύπου

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στους χρυσοθήρες

Σάββατο 28/3, 11.30πμ, πλ. ΧΑΝΘ

Η Αντικαπιταλιστική αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στους χρυσοθήρες της Χαλκιδικής που θα γίνει στο Σάββατο 28 Μάρτη, στις 11.30πμ με προσυγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελ. Χρυσός-Ελντοράντο συνεχίζουν την καταστροφική τους δράση, παρά την αντίθεση του λαού της Χαλκιδικής, ενώ δηλητηριάζουν με τη διχόνοια την τοπική κοινωνία με υποσχέσεις δουλειές και ανάπτυξη. Η επίκληση του νομοθετικού πλαίσιου είναι απλά προσχηματική, γιατί έχει διαμορφωθεί με βάση πολιτικές επιλογές παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των επιχειρήσεων. Όπως στήθηκε, μπορεί να αναιρεθεί, σύμφωνα με το αίτημα του μαχητικού κινήματος για τη σωτηρία της περιοχής.
Παράλληλα επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα η δικαστική ομηρία, οι διώξεις, η κρατική καταστολή και τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, που με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζονται.
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο ρήμαγμα της Χαλκιδικής από την κερδοσκοπία και τα συμφέροντα των εταιριών, που στα πλαίσια των μνημονίων έχουν αναγορευτεί για τις κυβερνήσεις υπέρτατος νόμος. Να ηττηθεί αυτή η πολιτική, να δικαιωθεί το αίτημα για τη γη και την ελευθερία, την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν ούτε «σωτήρες» ούτε περιθώριο αναμονής.
·        Σταμάτημα των εργασιών στις Σκουριές και ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου της Ελ. Χρυσός.
·        Σχέδιο αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής. Αυτό το σχέδιο μπορεί να διασφαλίσει ένας άλλος δρόμος, αντικαπιταλιστικό, σε ρήξη με την ΕΕ και τη λογική των επενδύσεων “με κάθε κόστος”, με τις συνελεύσεις των κατοίκων να έχουν κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο, με σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς κανέναν άνθρωπο άνεργο, με τον λαό κυρίαρχο και αφέντη τελικά στον τόπο του.
·        Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, απελευθέρωση από τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
·        Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των αγωνιστών, να αποσυρθούν οι κατηγορίες, να καταστραφεί η τράπεζα DNA και να μπει γενικά τέλος στην ποινικοποίηση του αγώνα. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και όλες οι δυνάμεις καταστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου