Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Τρίτη 20.2.24)




http://www.antarsya.gr/

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6932828964

20.2.2023

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Τρίτη 20.2.24)

Κοινός αγώνας εργατών-αγροτών-νεολαίας

για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-επιχειρήσεων

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΦΤΩΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ.

Όταν η τιμή παραγωγού στο μαλακό στάρι είναι 0,20-0,25  €/κιλό, αλλά το ψωμί πουλιέται από 2-4 ευρώ στην πόλη, όταν το γάλα πουλιέται 0,50 λεπτά το κιλό, αλλά στην πόλη φτάνει πάνω από 2 ευρώ, όταν, σύμφωνα με τα δικά στους στοιχεία (της Eurostat) οι τιμές των λιπασμάτων αυξήθηκαν 30% σε σχέση με πέρσι και η , η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών της ΕΕ με τις μεγαλύτερες αυξήσεις, τότε οι «παροχές» που πέταξε υποτιμητικά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, δεν είναι παρά μια τεράστια κοροϊδία.  Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν απαντάνε σε κανένα από τα δίκαια αιτήματα μας .

Την ίδια στιγμή αυτοί που κερδίζουν από τον μόχθο μας, που κλέβουν τον ιδρώτα μας διατηρούν και αυξάνουν τα κέρδη τους, όπως η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» με αύξηση 18% το 2022, η 3E με 28%, ο Νιτσιάκος με 132% και ο Σαράντης με 68,4%. Εταιρείες τροφίμων και μεγαλέμποροι θησαυρίζουν με την στήριξη της κυβέρνησης και της ΕΕ πάνω στις πλάτες μας. Η φτώχια μας τα πλούτη τους.

ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις οδηγούν σε ξεκλήρισμα την μικρή και μεσαία αγροτιά σε όφελος των νεοτσιφλικάδων επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Με το «Μητρώο Αγροτών» διώχνουν από την γη τον εργαζόμενο που με τα λίγα στρέμματα προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η «Πράσινη Συμφωνία», στο όνομα δήθεν της προστασίας  του περιβάλλοντος, ενισχύουν αποκλειστικά τις μεγαλοαγρότες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, που τσεπώνουν το 80% των επιδοτήσεων.

Έχουν συνειδητό στόχο να πετάξουν σε 10 χρόνια έξω απ' την παραγωγή το 40% των αγροτών να συγκεντρώσουν την γη σε λίγα χέρια.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΙ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΜΕΙΣ.

Στα Νοσοκομεία θέλουν να μας βάλουν να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ αν τύχει και αρρωστήσουμε. Στην εκπαίδευση, φέρνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.. Στους αγώνες απαντάνε με ΜΑΤ, κατάργηση των δημοκρατιών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στέλνουν φρεγάτες στην Υεμένη και πληρώνουν δισεκατομμύρια για νατοϊκά όπλα, σπέρνουν βάσεις παντού.

 

Μόνο ο κοινός αγώνας εργατών-αγροτών-νεολαίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η απάντηση.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας περνάει μέσα από την σύγκρουση με την πολιτική της ΝΔ και την συναίνεση, την ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, για μια άλλη πολιτική με κέντρο τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, την ασφαλή και φτηνή διατροφή για τον λαό, την προστασία της φύσης.

 Δεν «ακούμε» αυτούς που τώρα μας «χτυπάνε την πλάτη», τις δυνάμεις της ακροδεξιάς που λένε ότι μας «στηρίζουν». Αυτοί έχουν την ίδια και χειρότερη πολιτική από αυτή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτακτικοί της ΕΕ, μπράβοι των μεγάλων εργοδοτών, φερέφωνα της Εκκλησίας που είναι ο μεγαλύτερος τσιφλικάς. Γυρίστε τους την πλάτη!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

1.    Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα στο χωράφι, πλαφόν για ανώτερες τιμές στο ράφι. Όχι στην ασυδοσία των «αγορών». Να χάσουν από τα κέρδη τους για να ζήσει ο λαός.

2.     Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα.  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών..

3.     Κατάργηση του «Μητρώου αγροτικών εκμεταλλεύσεων». Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες. Χορήγησή τους αποκλειστικά σε φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αγώνα για πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς στα χέρια και με τον έλεγχο των αγροτών.

4.    Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τουλάχιστον 30% για να βγάζουμε τον μήνα. Κανένα μισθός λιγότερο από 1400 ευρώ..

5.     Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100 % των ζημιών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.

8.     Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχιακούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

 9. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Κάτω το άθλιο νομοσχέδιο για τις εγχειρήσεις με πληρωμή. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

10.     Λεφτά για παιδεία υγεία. Όχι για το χρέος, και τον πόλεμο. Ρήξη και αποδέσμευση απ' την ΕΕ.

Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε μπροστά στην απεργία στις 28 Φλεβάρη και μετά από αυτή. Δεν σταματάμε όπως θέλει η κυβέρνησης και οι κολαούζοι της. Τα αιτήματα των αγροτών, των φοιτητών, του λαού θα τα επιβάλλουμε με τους αγώνες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου