Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΑΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –ΣΥΝ/ΜΕΝΟΙ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣ: ΠΕΜΠΤΗ 22/2: ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , 12Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Α' ΕΛΜΕ

https://paremvasithess.wordpress.com/    - agonistiki.paremvasi231@gmail.com

ΠΕΜΠΤΗ 22/2:  ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ,12Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

κυλιόμενη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ από 1 ως 3 ώρες στο διάστημα 11πμ - 2μμ,

 ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε συναδέλφου

Ø  ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ- ΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10.30πμ, ΚΑΜΑΡΑ

 

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Εδώ και επτά  βδομάδες  βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγαλειώδης αγώνας των φοιτητών με  πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, μαθητών  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της δημόσιας.

Απέναντι στην έκρηξη του φοιτητικού- εκπαιδευτικού  κινήματος και τα εξαιρετικά μαζικά συλλαλητήρια, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή για να ανακόψει την οργή και τον αγώνα της νεολαίας .Έχει επιστρατεύσει  τη  λασπολογία απέναντι στη νεολαία και την  παραπληροφόρηση των ΜΜΕ , τα ΜΑΤ στις σχολές και τις διαδηλώσεις, τις προσαγωγές,  και τους εισαγγελείς ,την επιβολή των τηλεεξετάσεων μέχρι και την πρωτοφανή  απαράδεκτη και εκδικητική δρομολόγηση απόλυσης  Διοικητικού  εργαζόμενου του ΕΚΠΑ Όμως το ποτάμι πίσω δε γυρνά! Ο αγώνας  αγκαλιάζεται από  την κοινωνία,  με συμμετοχή και εργατικών σωματείων, με απογευματινά παλλαϊκά συλλαλητήρια,  μαζικοποιείται  και δυναμώνει, ορθώνει μεγάλα εμπόδια, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ -ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το νομοσχέδιο για την  ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων  αποτελεί τομή στα πλαίσια της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης- που με απροκάλυπτο κυνισμό παραβιάζει το άρθρο 16 του συντάγματος και στοχεύει πλήρη εμπορευματοποίηση- επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Πλήττει καίρια το δικαίωμα στη μόρφωση , αυξάνονται  οι ταξικοί φραγμοί ,οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και των συνθηκών σπουδών. Ανοίγει το δρόμο για την υποβάθμιση του πτυχίου και των επαγγελματικών δικαιωμάτων χιλιάδων αποφοίτων αλλά και των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Θα πλήξει  τόσο στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών\τριων μας, όσο και τη διαπαιδαγώγησή τους, καλλιεργώντας τη λογική  που θα αντιλαμβάνεται το σχολείο αποκλειστικά ως μια διεκπεραιωτική λειτουργία, παροχής απολυτηρίων-διαβατηρίων προς την τριτοβάθμια για όσους έχουν να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σχολεία σε παιδοφυλακτήρια, όπου οι εκπαιδευτικοί-υπάλληλοι θα έχουν απωλέσει εντελώς τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΝΟΙΧΤΟ» ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ, «ΚΛΕΙΣΤΟ»

 ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, επαγγελματική εκπαίδευση βορά στις δαγκάνες του κεφαλαίου και της αγοράς, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με τη σκληρή εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων ελεύθερη επιλογή σχολείων, διαγωνισμός ΑΣΕΠ- υβριδικό σύστημα διορισμών, ΕΒΕ με 40.000 νέους και νέες εκτός από τα δημόσια ΑΕΙ, αποτελούν ενιαία επιχείρηση αλλαγής του DNA του δημόσιου σχολείου, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των  λειτουργιών του .Αναδεικνύεται έτσι, ο ενιαίος τρόπος με τον οποίο επιχειρεί τη μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου δίνοντας τα βορρά στο κεφάλαιο και στις «ανάγκες» της αγοράς.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Την ίδια στιγμή, τα  συντριπτικά ποσοστά του κλάδου στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση έφεραν σε αδιέξοδο το ΥΠΑΙΘΑ, τα σχέδια του ακυρώνονται από τη μαχητική στάση των εκπαιδευτικών. Γι αυτό επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς του και καταφεύγει στο συνηθισμένο του όπλο, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια!,  ευελπιστώντας πως έτσι θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών.

 Ο κλάδος έχει μιλήσει και έχει δώσει σαφή απάντηση .Καμία οπισθοχώρηση από τον αγώνα μας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.  Με το ισχυρό όπλο της Απεργίας- Αποχής και τις στάσεις εργασίας  συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

 ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση,  αν αυτή βγει παράνομη , υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

 Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ  στις 10-2, αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης με την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, αν βγει παράνομη. Σε περίπτωση που τα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ καθυστερήσουν ή δεν επαναπροκηρύξουν , ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προχωράμε σε υλοποίηση της απόφασης της πρόσφατης ΓΣ μας ( 31-1-2024)  για επαναπροκήρυξη  της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση, με αποστολή αντίστοιχου εξωδίκου. Καλούμε να την προκηρύξουν όλες οι ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Ο μεγαλειώδης αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει και να φτάσει μέχρι τη νίκη. Είναι  αγώνας όλων μας.  Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

• Να μην κατατεθεί- ψηφιστεί το νομοσχέδιο για  τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την  ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δημόσιο Πανεπιστημίο και σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, με εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές διεκδικήσεις έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του.

•Κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια για όλο το λαό. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ελίτ στην πλάτη του λαού και με την εκμετάλλευση των αναγκών για Υγεία, Νερό, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ

• Όχι στη λεηλασία του εισοδήματος.Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις.Ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

·         Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη στις 22/2 στις 12μ στην Καμάρα,

·         η οργάνωση  παλλαϊκού πανεργατικού απογευματινού  συλλαλητηρίου  Δευτέρα 26/2/2024, σε συντονισμό με ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία και το φοιτητικό κίνημα στις 6μμ στην Καμάρα,

·         η πανεργατική απεργία την Τετάρτη στις 28/2

να σηματοδοτήσουν  τον αναγκαίο κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,  με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική απεργία αμέσως μετά,  μέχρι την Νίκη των αγώνων μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας.  Για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου