Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρεύματος ΕΕ και κυβέρνησης. Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο αγαθό!


Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρεύματος ΕΕ και κυβέρνησης

Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο αγαθό!

Μεγάλες αυξήσεις υπάρχουν στις τιμές των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο, από 12% έως και 70%(!), ενώ προετοιμάζουν το κλίμα για παραπέρα ανατιμήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Δεν πρόκειται για αντικειμενική συνέπεια των εξελίξεων σε παραγωγή και κατανάλωση, αλλά για αποτέλεσμα του ληστρικού συστήματος τιμολόγησης του ηλεκτρικού, που έχουν επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις: Η μετατροπή του ρεύματος σε χρηματιστηριακό προϊόν, με την τιμή του να καθορίζεται από τα Χρηματιστήρια Ενέργειας και η τελική τιμή στην Ελλάδα να προκύπτει από το… πιο ακριβό κόστος παραγωγής, δημιουργεί εξωφρενικά κέρδη για τα μονοπώλια παραγωγής και εμπορίας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα από βασικό και απαραίτητο μέσο σήμερα, μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας και μάλιστα ενώ έρχεται το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, και ο δροσισμός είναι ανάγκη όλων των κατοίκων, ζήτημα όχι μόνο αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και υγείας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία αγωνίζεται για ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό, καθώς δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο αγαθό, με κατάργηση τώρα των χρηματιστηρίων ενέργειας, απειθαρχία κι αποδέσμευση από τις οδηγίες της ΕΕ για την ηλεκτρική ενέργεια, κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο όλου του τομέα ενέργειας, έτσι ώστε να τεθεί στην υπηρεσία των αναγκών των εργαζομένων και του λαού. Άμεσα πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για την μείωση των τιμολογίων, ειδικά ενόψει καλοκαιριού.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου