Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας : Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιδρομή στο σχολικό συγκρότημα 1ου-2ου ΓΕΛ Κέρκυρας,

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας : Να νικήσουν ξανά οι αγώνες

       

               ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρόσφατη αστυνομική επιδρομή στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας, καθώς και όλους όσους, ως θεσμικοί παράγοντες, εντεταλμένα όργανα, μεμονωμένα άτομα και ιντερνετικοί χειροκροτητές, συνέβαλαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή της.

Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών σε σχολικό χώρο, η καταδίωξη ανήλικων παιδιών, με άλματα μετ΄ εμποδίων σε στιλ Φαρ Ουέστ, που έβαλε σε προφανή κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, η επί δίωρο κράτηση και ανάκρισή  τους στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς την παρουσία γονέων και δικηγόρων, προσβάλλουν βάναυσα τις βασικές αρχές ακόμη και της τρέχουσας κολοβωμένης αστικής δημοκρατίας. Δείχνουν, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τα φοβικά αντανακλαστικά των εξουσιαστικών μηχανισμών απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της καταθλιπτικής κανονικότητας που επί χρόνια προσπαθούν να επιβάλουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Για ακόμα μια φορά, με αφορμή το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, σηκώνεται ένα διεκδικητικό κίνημα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία. Η αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, η ιδιωτικοποίηση – μανατζεροποίηση της τεχνικής εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων, η προώθηση του μοντέλου της κονσερβαρισμένης, «μετρήσιμης» και αποστειρωμένης από οποιαδήποτε κοινωνική κριτική γνώσης, με τις πατέντες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, εντείνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Δεν πρέπει να περάσουν!

 Είμαστε σταθερά και μαχητικά στο πλευρό της αγωνιζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας. Η ελπίδα βρίσκεται, όπως πάντα, στους αγώνες και γι΄ αυτό ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι αγώνες να νικήσουν.

 

                                                                                  Κέρκυρα, 20-1-2024

 

                                 ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α    Κέρκυρας

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου