Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, Σαβ. 20/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου



PALESTINE 20 GEN(1).jpg

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΓΑΖΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1    |  12    |  Αγ. Βενιζέλου

Τρείς μήνες σχεδόν μετά την εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα, το ανελέητο σφυροκόπημα συνεχίζεται αμείωτο. Αμέσως μετά την λήξη της ολιγοήμερης εκεχειρίας, η ισραηλινή επίθεση πέρασε στην τρίτη φάση, αυτήν της ισοπέδωσης του νότιου τμήματος της Λωρίδας, όπου  έχουν εκτοπίσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους της Βόρειας Γάζας.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000, με την πλειονότητα να αποτελούν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Οι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια υπολογίζονται γύρω στις 8.000, ενώ τέλος οι τραυματίες ανέρχονται περίπου στις 53.000. Ταυτόχρονα, οι δολοφόνοι Σιωνιστές έχουν αφήσει το σύνολο του πληθυσμού στη Γάζα  χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα, υγειονομική περίθαλψη, ενώ βομβαρδίζουν δίχως παύση νοσοκομεία, σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, κατοικημένες περιοχές και με χρήση απαγορευμένων όπλων όπως βόμβες φωσφόρου, χημικά, βόμβες άνω του ενός τόνου. Γι' αυτά τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να λογοδοτήσει συνολικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνο, που γίνεται με τη στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ. Καταδικάζουμε τις επί 75 συνεχόμενα χρόνια σφαγές και αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ αποσκοπεί στην τελική λύση του «Παλαιστινιακού»: την εθνοκάθαρση και τη μαζική εκτόπιση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.

Παράλληλα, το Ισραήλ κτυπά τον Λίβανο, την  Συρία και στοχοποιεί το Ιράν. Η  επιθετική- φιλοπόλεμη πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ κλιμακώνεται με τον πολυεθνικό στόλο που έστειλαν στην Ερυθρά Θάλασσα και με τις πυραυλικές επιθέσεις στην Υεμένη, με το πρόσχημα της «προστασία» των εμπορικών πλοίων, από τους «Χούθι» της Υεμένης.  Μία κίνηση που στηρίζει την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και προσπαθεί να σύρει τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στην πολιτική καθυπόταξης του Ιράν και στην αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές της, Ρωσία και Κίνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά σε αναβάθμιση της εμπλοκής της στον πόλεμο, στέλνοντας και αυτή φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά παραγγελία των ΗΠΑ. Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – Ισραήλ, αφενός μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη δίνη του πολέμου, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την Παλαιστίνη!

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και όλων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.) που στηρίζουν ανοιχτά την σφαγή των Παλαιστινίων από τους φονιάδες των ΗΠΑ-Ισραήλ. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντείνει στο εσωτερικό την καταστολή στους αγωνιστές που υπερασπίζονται την παλαιστινιακή αντίσταση. Συλλαμβάνουν Παλαιστίνιους, χτυπούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, καλλιεργούν ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, πέρα από την Σούδα και τις υπόλοιπες νατοϊκές βάσεις.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Πρέπει να αντιπαλέψει την πολιτική των εξοπλισμών που από την μια τον σέρνει στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και κάνει την χώρα συνένοχη στην σιωνιστική σφαγή και από την άλλη  σε συνδυασμό με τις πολιτικές της ακρίβειας και της λιτότητας τον βυθίζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Και φυσικά να διεκδικήσει με μαζικούς αγώνες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά του σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση που χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο. 

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ζητάμε την άμεση  συνδρομή των ελληνικών νοσοκομείων για την περίθαλψη τραυματισμένων παλαιστίνιων παιδιών. Παλεύουμε μαζικά και αποφασιστικά για την συγκρότηση αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ. 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου