Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία φασιστικής επίθεσης στον Πειραιά σε μαθήτρια


Καμία ανοχή στον φασισμό! Κάτω τα χέρια από την αγωνιζόμενη νεολαία

Βίαιη επίθεση δέχθηκε στον Πειραιά την Παρασκευή 19/1, μαθήτρια μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ από δύο φασιστικά στοιχεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά που της έστησαν ενέδρα.

Η επίθεση αυτή είναι ξεκάθαρα προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των μαθητών και των φοιτητών που συμμετέχουν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Η φασιστική ακροδεξιά για άλλη μια φορά στην υπηρεσία της ΝΔ και του συστήματος βάζει στο στόχαστρο οποία και όποιον αγωνίζεται.

Το κίνημα της νεολαίας έχει βγει δυναμικά στο δρόμο, απέναντι στην ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων. Η κυβέρνηση και οι ακροδεξιές δυνάμεις φοβούνται αυτήν την κινητοποίηση των νέων και προσπαθούν χέρι χέρι να την καταστείλουν με κάθε τρόπο. Όπου δεν μπορεί η κατασταλτική μηχανή του κράτους και τα ΜΑΤ, επιστρατεύονται οι φασιστικές συμμορίες.

Η επίθεση σε βάρος της μαθήτριας είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Διευθυντές σχολείων, κυβερνητικοί καθηγητές και αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μαθητών και φοιτητών, όπως στην Κέρκυρα και αλλού.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Καλούμε όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 23/1 στις 19:00 στο σταθμό μετρό Μανιάτικα.

Δεν περνάει ο φασισμός!

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία και τους αγώνες της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου